ЗВЕРНЕННЯ

депутатських фракцій

«Батьківщина» та «Українська соціал-демократична партія»

в Тернопільській обласній раді п’ятого скликання

до Президента України

Шановний Вікторе Андрійовичу!

Ми, депутати Тернопільської обласної ради, члени фракцій «Батьківщина» та «Українська соціал-демократична партія», стурбовані ситуацією, яка склалась в державі. Спроба державного перевороту реваншистських сил ставить під загрозу майбутнє України як незалежно, цілісної і недоторканої держави.

Останні події все більше засвідчують Вашу рішучість та вказують на безпорадність так-званої антикризової коаліції. Спільні дії об’єднаної опозиції вселяють надію як тернополянам, так і всім українцям на перемогу демократії та верховенства права над беззаконням та спробами узурпувати владу.

Ми впевнені, що призначення Олександра Турчинова на посаду першого заступника Секретаря Ради Національної Безпеки і Оборони України дозволить цьому органу забезпечити прийняття ефективних рішень для наведення порядку в країні.

Ми підтримуємо відсторонення від виконання обов’язків Генерального прокурора України Піскуна, як людини, яка в своїй діяльності не керується законом, а виконує замовлення комуно-олігархічних кланів.

Потурання Конституцією та законами України, нелегітимна діяльність розпущеної Верховної Ради України, безвідповідальна поведінка відсторонених суддів Конституційного Суду України є основними причинами дестабілізації громадського спокою, поступового занепаду економіки, зневіри громадян в майбутнє нашої держави.

Заявляємо, що Тернопільщина свідома в необхідності проведення дострокових виборів народних депутатів України.

Ми, депутати Тернопільської обласної ради п’ятого скликання заявляємо про підтримку Ваших дій, спрямованих на забезпечення державного спокою, відстоювання конституційних прав та свобод громадян, зайняття Україною гідного місця серед цивілізованих та демократичних держав світу.

Прийнято на спільному

засіданні фракцій