Амбіції понад усе

25 травня 07 року нарешті за третім разом була завершена шоста сесія Тернопільської обласної ради. В цей день сталася надзвичайно напружена політична ситуація в країні і я вважала, що всі депутати від різних фракцій повинні працювати чітко і злагоджено. Так, депутати можуть на ділі, а не на словах підтримати Президента. Крім того на кожній сесії вирішуються важливі питання для всіх виборців області.

Депутати фракції „Наша Україна” та УНП працювали в залі, коли обговорювалося питання Тернопільського Комбайнового заводу. Далі депутати цієї фракції вийшли із залу засідань. Хоча на пордку денному було ще багато питань, рішення, яких чекали як колективи так і окремі громадяни нашої області. Зокрема від постійних комісій Тернопільської обласної ради з питань планування територій, містобудування і архітектури, будівництва та будівельної індустрії, з питань охорони здоров’я, сім’ї, материнства і дитинства поступила пропозиція „Про надання дозволу на реалізацію інвестиційного проекту щодо будівництва приміщення обласного опікового центру”. Ця пропозиція виникла після звернення головного лікаря Тернопільської обласної комунальної клінічної лікарні Гірняка М.Я.

Опікова травма вважається одною із самих складних. Вона виникає у людей різних вікових груп як в побуті так і на виробництві. Велику частину серед таких хворих складають діти. Лікування цих пацієнтів потребує значних зусиль та витрат.

Майже в усіх областях України створені опікові центри, в яких надається адекватна допомога хворим. В нашій області існує відділення  для надання допомоги хворим з опіковою травмою в межах міської лікарні невідкладної допомоги (№1).

В цьому відділенні працюють досвідченні комбустіологи, зокрема відомий в Україні та за її межами професор, доктор медичних наук Бігуняк В.В. Але умови робити цього відділення повинні бути кращими і відповідати сучасним вимогам.

Проте, ця проблема не хвилює частину депутатів Тернопільської обласної ради, які спокійно можуть покинути засідання сесії. Це відсутність поваги до своїх колег-депутатів із інших фракцій. Складається враження, що їхнім девізом є „чим гірше — тим краще”.

Сесія закінчена, всі питання розглянуті, але скільки даремно пішло часу, хвилювань, нервових клітин.

Шановні колеги, наша сила в єдності!

Депутат Тернопільської обласної ради

Валентина Лобода