Інтриги – єдина робота представників виконавчої гілки влади

Дуже дивні речі спостерігаємо ми на двох останніх сесіях Тернопільської обласної ради. Депутати фракцій «Наша Україна» та «Українська Народна партія» не реєструються, покидають зал або зареєструвавшись не голосують за життєво необхідні питання, що розглядаються на сесії.

Підтвердженням цьому є залишення залу засідань ради, коли питання стосувалося призначення керівників об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області на сесії, що відбулася 25 травня 2007 року .

Комісія в якій я працюю як депутат обласної ради, а саме, з питань науки, освіти та інтелектуальної власності, ще в грудні 2006 року рекомендувала на затвердження кандидатури на посаду директора школи – інтернату в Новому селі Коменду Д.Й. і Чайковську Н.М. на посаду директора комунальної установи «Тернопільська обласна психолого – медико педагогічна консультація», але коли дійшло до голосування по цих кандидатурах, то «наших українців» і «уенпістів» вже не було в залі.

Але коли проаналізувати роботу обласної ради  п’ятого скликання від самого початку обрання нових депутатів, то прослідковується дивна картина.

З самого початку роботи вибрано тактику «партизанської війни» з боку НУ і УНП. Так , в 2006 році майже на протязі чотирьох місяців вони почали «похід» по судах з метою оскарження рішення обласної ради про затвердження в штатному розкладі трьох заступників голови обласної ради. проте вони не спромоглись навести хоча б найменших доказів порушення закону.

Зараз всі свої зусилля спрямовують на перерозподіл посад в обласній раді, в той же час, якщо б це і робити, то потрібно поширити цей процес і на облдержадміністрацію, і на райони області. Інакше не буде ніякого консенсусу.

Тому сьогодні потрібно однозначно припинити такі дії, а взяти активну участь у залученні людей до дострокових виборів у Верховну Раду України, плідно вирішувати питання життєдіяльності об’єктів територіальних громад області , адже не можуть вони майже  рік залишатись без керівників .

Варто зазначити, що членом комісії з питань науки, освіти та інтелектуальної власності є як депутат голова облдержадміністрації п. Стойко І.М. і як не парадоксально він не був ще на жодному із засідань цієї постійної комісії. Навіть не зважаючи на те, що питання призначення керівників навчальних закладів є ініціативою саме адміністрації. Членами цієї ж комісії є депутати нашоукраїнці і уенпісти Долинний В.В., Парило О.О., Банадига О.О., Рій Є.Є., Шафранський В.Б. (всі окрім Парило О.О. є працівниками виконавчої гілки влади), які також по логіці повинні підтримувати кандидатури, які висуваються від управлінь облдержадміністрації на посади керівників комунальних установ області. А вони залишають сесійний зал і не голосують.

Прикро, що авторитетні депутати обласної ради, які є членами фракцій «Наша Україна»  та «УНП» роками здобували довіру серед населення, а зараз, за примхами кількох осіб-кар’єристів, що перебувають при керівництві фракцій чи відповідних партій не можуть заявити про свою позицію і регулярно брати участь в роботі вищого представницького органу Тернопільської області.

Тому звинувачувати когось іншого в небажанні ефективної роботи обласної ради з їхньої сторони принаймні неетично. І це вже щось на рівні клоунади.

Антон Костик – депутат обласної ради,

голова Тернопільської районної організації партії ВО «Батьківщина»