Тернопільщину відвідав Посол Європейського Союзу пан Ієн Боуг

Голова Тернопільської обласної ради, член партіїї ВО «Батьківщина» Михайло Миколенко під час зустрічі 23 травня з головою Представництва Європейської Комісії в Україні Ієном Боугом наголосив на неврегульованості ряду актуальних питань сьогодення.

По-перше, це стосується захисту наших громадян, котрі перебувають у країнах Європи. По-друге, терміново необхідно захистити український ринок, у тому числі й Тернопілля, від несертифікованих і контрабандних товарів, котрі останнім часом заполонили наш ринок. Це підриває українську економіку та європейську, ставить під удар авторитет країн ЄС. Неякісна продукція завдає значних збитків українським товаровиробникам. По-третє, вкрай важливим залишається питання гуманітарної сфери, зокрема, потреба врегулювати питання тих людей, які змушені були залишити свої домівки і оселитися в Україні. Керманич облради навів такий приклад: духовні святині українців на території Польщі, зокрема цвинтарі, досі перебувають у вкрай занедбаному стані.

Голова Тернопільської обласної ради Михайло Миколенко запропонував офіційно заключити між Єврокомісією та обласною родою, а за бажанням також із Тернопільською міською радою, договір про тісну співпрацю із запропонованих проблем. Окрім того, такий договір, вважає Михайло Миколенко, має охопити як гуманітарну сферу, так і конкретні економічні питання.

Після зустрічі з головою Представництва Європейської Комісії в Україні Ієном Боугом Михайло Миколенко доручив заступнику голови облради Теодозію Кухарському спільно з відповідними відділами облради розробити форму можливої співпраці та надіслати її до Представництва.