Прес-реліз

04 травня 2007 року в приміщенні офісу Тернопільської обласної організації партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» прес-конференцію провів голова організації Василь Деревляний.

Питання, підняті на прес-конференції, стосувались проведення дострокових парламентських виборів, припинення повноважень Верховної Ради України п’ятого скликання, політичної ситуації в області та застосування імперативного мандату до депутатів місцевих рад Тернопільської області, обраних від виборчого блоку політичних партій «Блок Юлії Тимошенко».

— Верховна Рада прийняла нормативно-правові акти, необхідні для проведення позачергових виборів, — зазначив Василь Деревляний. — Прийняті документи стосуються внесення змін до виборчого законодавства, зміни складу Центральної виборчої комісії, внесення змін до державного бюджету, інших питань.

Після вчинених дій проведення дострокових є неминучим. Вони відбудуться вже 30 вересня цього року. Саме дострокові вибори до Верховної Ради України зможуть розв’язати політичну кризу, яка виникла в країні.

Варто нагадати, що депутати Тернопільської обласної ради п’ятого скликання, члени фракцій «Батьківщина», «УСДП» та «Національний вибір» висловили свою підтримку діям Президента України та заявили про готовність до проведення виборів на теренах Тернопільської області.

В суботу, 2 червня відбувся міжпартійний з’їзд виборчого блоку «Блок Юлії Тимошенко». З’їзд припинив повноваження як народних депутатів, які своїми діями та позицією до останнього дня відстоювали інтереси виборців, що віддали свої голоси за БЮТ, так і тих депутатів, які перейшовши на бік так-званої «антикризової» коаліції та зрадили людей та свою політичну силу.

Делегати з’їзду також припинили повноваження депутатів місцевих ради, які неналежно виконують свої обов’язки. Серед таких депутатів декілька представників Тернопільщини. Після завершення процедури розгляду даного питання в територіальних виборчих комісіях їхні прізвища будуть офіційно оприлюднені в засобах масової інформації.

— Нажаль і в наших списках були люди, яких не цікавить доля області та громади, — повідомив Василь Деревляний. —Проте зараз до них застосовано імперативний мандат. Цілком можливо, що хвиля позбавлення депутатських мандатів на Тернопільщині продовжиться.

Складною є політична ситуація в області. Тернопільська обласна державна адміністрація на чолі із головою Іваном Стойком самоусунулась від роботи на благо громадян. Це підтвердила остання сесія Тернопільської обласної ради, що відбулась 25 травня. Вже вкотре на сесії були відсутні голова ОДА та його заступники. А «Наша Україна» — політична сила, яка взяла на себе відповідальність за роботу облдержадміністрації відмовляється від участі в роботі сесії. Незважаючи на те, що депутати хотіли заслухати Івана Стойка «Про ситуацію, що склалась навколо ВАТ «Тернопільський комбайновий завод» і обласна рада завчасно повідомила про це адміністрацію, доповідати на сесії не було кому.

— Наші фракції в обласній, районних та міських радах, а також партійні організації обласного, районного та міського рівня і надалі будуть спрямовувати свою діяльність на допомогу мешканцям Тернопілля та покращення економічної, політичної і соціальної ситуації в області, — додав на завершення голова обласної організації ВО «Батьківщина» Василь Деревляний.

Тернопільська обласна організація партії ВО «Батьківщина»

46001, м. Тернопіль, бульвар Т.Шевченка, 23, офіс 82.

т./ф. (0352) 52-24-19, e-mail: ternopilmain@utel.net.ua