Микола Томенко: В Україні буде зупинено руйнування спортивної інфраструктури

“Відрадно, що законопроект № 1021-V “Про внесення змін до статті 29 Закону України “Про фізичну культуру і спорт” підписаний Президентом і набув чинності першим серед переголосованих 29 травня 2007 року Верховною Радою 53-х законів, що були прийняті без участі опозиції”, – повідомив сьогодні Заступник Голови Верховної Ради V скликання, член БЮТ Микола Томенко.

Він зазначив, що цей законопроект є наслідком вимог спортивної громадськості України зупинити процес закриття та перепрофілювання закладів фізичної культури та спорту.

Як відомо, за ініціативою Миколи Томенка ще в серпні минулого року була ухвалена постанова Верховної Ради “Про недопущення закриття та перепрофілювання закладів фізичної культури і спорту, баз олімпійської та параолімпійської підготовки, фізкультурно-оздоровчих і спортивних споруд, лікувально-фізкультурних закладів”. “Ухвалення закону однозначно зупиняє цей процес і робить незаконними всі можливі рішення місцевої влади про передачу спортивних споруд під забудову офісних і торгових  центрів,  що за останній період було модним”, – наголосив Микола Томенко.

Він відзначив, що зробить все, щоб якнайшвидше поінформувати органи місцевої влади про відповідальність за порушення даного закону та висловив переконання, що законом поставлена крапка у руйнуванні спортивної інфраструктури України і тепер усі зусилля треба направити на її відродження.

Законом, зокрема, не допускається:

“будівництво нових та реконструкція наявних дошкільних виховних, загальноосвітніх та професійних навчально-виховних, вищих навчальних закладів без передбачених нормативами фізкультурно-спортивних споруд та функціональних приміщень;

“ліквідація та перепрофілювання закладів фізичної культури і спорту, баз олімпійської та параолімпійської підготовки, фізкультурно-оздоровчих і спортивних споруд, лікувально-фізкультурних закладів, крім тих, що перебувають у приватній власності.”