БЮТ звернувся до Президента, РНБО та СБУ з вимогою зупинити зростання цін на хліб та нафтопродукти

Реальний рівень життя людей знизився на 13%. Про це у четвер на прес-конференції сказала Юлія Тимошенко. У той же час вона наголосила, що за її прем’єрства рівень життя українців зріс на 26%.

«Якщо на 13% падають реальні доходи людей, їх реальний рівень життя, це говорить вже про те, що уряд катастрофічно не справляється з своїм завданням», – сказала вона.

Юлія Тимошенко звернула увагу на реальний рівень інфляції в Україні. «Всі показники, які подають по рівню інфляції, є відвертою, досить добре запланованою неправдою. Рівень інфляції сьогодні в Україні за оцінками різних фахівців досягає вже сьогодні до 17%», – сказала вона, додавши, що іде «спонтанне підвищення цін, яке ніким не контролюється, урядом Януковича не зупиняється, а сам Янукович, враховуючи відсутність освіти, просто не розуміє, що з економікою країни сьогодні стає».

Лідер БЮТ повідомила, що тільки в травні підвищення цін на бензин марки А-95 склало 20%. «Якщо ми, наприклад, взяли з вами Автономну Республіку Крим, де найбільше проголосувало за Партію регіонів, бензин марки А-95 за 30 днів зріс більше ніж на 12%», – сказала вона.

Юлія Тимошенко наголосила, що коли в Україні ціни на бензин та дизельне пальне почали «екстремально підвищуватись», в світі ціни впали на 10%. «Це говорить про те, що світові ціни абсолютно не впливають на події, які відбуваються в Україні, і різке зростання цін сьогодні на дизельне пальне, на бензин є наслідком змови уряду і монополістів», – заявила вона.

Також лідер БЮТ звернула увагу на ситуацію на хлібному ринку України. Вона повідомила, що за останні 30 днів у східних областях України хліб подорожчав від 10 до 27%. «А в цілому по Україні ціна білого хліба підвищилася на 14%», – сказала вона.

Юлія Тимошенко наголосила, що на сьогоднішнє підвищення цін на хліб і борошно не впливає майбутній урожаю. На її думку, уряд мав забезпечити наявність зерна і борошна, і як наслідок, втримати ціни.

«Ціна на хліб, коли починає так екстремально зростати без будь-яких підстав, це знову можна зробити висновок, що Партія регіонів, відчуваючи, що вона скоро відійде від влади, і тому монополісти діляться з керівництвом уряду і підвищують ціни абсолютно сплановано, і це є програма заробляння грошей», – сказала лідер БЮТ.

У зв’язку з цим, Юлія Тимошенко вважає, що у ситуацію повинен втрутитися Президент.

«Безумовно, Янукович не справляється поставленими суспільством завданнями. Безумовно, він не може зупинити інфляцію», – сказала вона. Тому, вона вважає, зараз потрібно Президенту, Раді національної безпеки і оборони, Службі безпеки України «терміново підключатися до цієї ситуації».

Юлія Тимошенко повідомила, що Блок у четвер звернувся з відповідними листами до Президента, до керівника СБУ, до Секретаря РНБО з вимогою «терміново підключитися до того, щоб зупинити інфляцію в країні, зупинити зростання цін на хліб і на нафтопродукти».

«Мені здається, що чотири місяці, які залишилися, потрібно дати бездарному, непрофесійному, без дипломів уряду Януковича, на чолі з прем’єр-міністром, не дати зруйнувати економіку так, щоб ми не мали можливість її підняти», – наголосила Юлія Тимошенко.

Юлія Тимошенко нагадала, що аналогічна ситуація була з тарифами на житлово-комунальні послуги. «Я хочу нагадати вам, що поки ми не підняли хвилю, практично, тривоги, уряд навіть не дивився в ту сторону, вони вважали, що це правильно», – сказала Тимошенко.

Вона також повідомила, що Блок Юлії Тимошенко сьогодні починає проводити «глибинний моніторинг в розрізі областей, в розрізі районів, окремих міст ми сьогодні починаємо практично показувати уряду Януковичу, який нінащо не здатний, де є проблема і як її вирішувати. І я вважаю, що ми мусимо всі разом зупинити цю катастрофу».

«Я хочу також, щоб народ нарешті побачив, що уряду в країні не існує. Вони заробляють гроші і прикладають сили, щоб зберегти свої крісла», – наголосила Юлія Тимошенко.