Начальник управління Тернопільської облдержадміністрації — корупціонер

Начальнику управління туризму Тернопільської обласної державної адміністрації, як і багатьом посадовим особам, заробітної платні виявилось недостатньо. Щоб покращити свій матеріальний стан він, не покидаючи службовий кабінет, здійснював підприємницьку діяльність.

У реєстрі діючих ліцензій під номером 10175 була зареєстрована ліцензія АБ 217431 на приватне підприємство Лисевича Михайла Васильовича «Гарнд Тур Тернопіль».

Як передбачає пункт 6 частини 5 Закону України «Про боротьбу з корупцією», державний службовець або інша особа, уповноважена на виконання функцій держави, не має права займатись підприємницькою діяльністю безпосередньо чи через представників або підставних осіб, бути повіреним третіх осіб у справах державного органу, в якому працює, а також виконувати роботу на умовах сумісництва (крім наукової, викладацької, творчої діяльності, а також медичної практики).

Проте загроза кримінальною відповідальністю не зупинила Михайла Лисевича, і він, будучи державним службовцем, офіційно очолював вищезгадане підприємство  «Гарнд Тур Тернопіль».

Я, як депутат Тернопільської обласної ради, керівник фракції «Батьківщина»  повідомив про зловживання державного службовця голову Тернопільської ОДА Стойка І.М., прокурора Тернопільської області Голуба Ю.В., начальника Управління МВС України в Тернопільській області Максимова В.В., начальника головного управління державної служби в Тернопільській області Мельника І.М.

Єдиним органом, який відреагував, стало управління держслужби, яке розпочало службове розслідування. Інші ж поки що ігнорують грубе порушення законодавства про боротьбу з корупцією.

Лисевич М.В. по сьогодні працює державним службовцем.

Дивною є позиція голови обласної державної адміністрації Івана Стойка, який знаючи про корупційні дії начальника управління туризму, свідомо залишає його на займаній посаді.

Керівник фракції «Батьківщина» в Тернопільській обласній раді

Ігор Романків