Кабмін роздає стратегічні об’єкти України

Представники політичних сил – учасників так званої коаліції, чиновники уряду Януковича усвідомлюють, що після проведення дострокових виборів в Україні – час їхнього правління відійде в історичне минуле. Саме тому, в передчутті краху їх корупційних схем, вони відверто і цинічно привласнюють, та розпродують прибуткові об’єкти української економіки.

В нестримному бажанні особистої наживи, чиновники уряду Януковича готові продати всі державні підприємства гуртом. Після успішної оборудки з «Луганськтепловозом», за фактом продажу якого прокуратурою було відкрито кримінальну справу на черзі була спроба продати «Укртелеком». За умови продажу «Укртелекому» – монополіста у сфері електронного зв’язку в державі, незахищені прошарки українського населення: інваліди, ветерани війни, звичайні пенсіонери назавжди втратили б можливість користуватися телефоном.

За останні місяці своєї діяльності Кабмін робить все можливе, щоб зосередити у своїй власності та власності своїх близьких соратників найбільш привабливі економічні об’єкти, зокрема ті підприємства, які забезпечують світло та тепло в українських домівках.

Яскравим свідченням цього є останнє рішення уряду Януковича, який надав можливість одній з найбільших енергетичних компаній України «Дніпроенерго» здійснити додаткову емісію акцій. В результаті такої оборудки доля власності держави впаде з 76% до 50%. У цьому випадку, доля власності компаній, які контролюються відомим міліардером-регіоналом Ахметовим фактично отримують контроль над управлінням «Дніпроенерго». Попередньо компанії Ахметова скупили 8,8% капіталу «Дніпроенерго», що дозволяє їм зривати проведення будь-яких зборів акціонерів і, водночас знецінило акції трудового колективу на 87%.

План фактичного викрадення з державної власності «Дніпроенерго» передбачає скупку боргів цієї компанії перед іншими особами на суму 200 млн. дол. США та обмін цих боргів на 26% капіталу «Дніпроенерго» у межах додаткової емісії, до яких будуть допущені лише компанії контрольовані Ахметовим.

Неприхований цинізм і нахабство дій Кабміну полягає в тому, що ринкова вартість компанії становить щонайменше 1 млрд. 750 млн. дол. США, відповідно 26% становить 455 млн. дол. США, таким чином, при успішному проведенні цієї оборудки держава втрачає близько 500 млн. дол. США, а також контроль над однією з головних енергетичних компаній України. Окрім того, дрібні акціонери, переважно працівники цієї компанії позбудуться прав на отримання частки доходу від діяльності компанії.

За інформацією БЮТ єдиним покупцем 26% «Дніпроенерго» планується що буде компанія «Donetsk Fuel & Energy Company», яка належить Р. Ахметову.

У зв’язку з цим, Блок Юлії Тимошенко звертається до Президента України Віктора Ющенка з вимогою – негайно зупинити злочинців, які цинічно розпродують стратегічні економічні об’єкти держави. Ми вимагаємо притягнути до кримінальної відповідальності чиновників уряду Януковича, які своїми діями ставлять під загрозу енергетичну безпеку України.