Хто “кришує” Лисевича???

Скоро минає один місяць з того часу, як фракція “Батьківщина” Тернопільської обласної ради повідомила голову ОДА Івана Михайловича Стойка про зловживання службовим становищем начальника управління з питань туризму М.В.Лисевича. Як виявилося в подальшому пан Лисевич не лише схильний до підлих вчинків, але й довгий час працює регулярно та порушуючи законодавство України, а особливо вимоги ст.16 Закону України “Про державну службу” та ст.5 Закону України “Про боротьбу з корупцією”. Реакція Івана Михайловича була блискавичною, він доручив створити “спеціальну” комісію по зверненню депутата обласної ради І.Романківа, але, при цьому, забув “доручити” комісії хоча б вислухати Романківа та інших осіб згаданих у зверненні, до прийняття рішення. Сподіваюся, що рішення такої комісії принаймні заспокоїло сумління самого Івана Михайловича…

Відразу видно “неупереджене” ставлення до депутата від Блоку Юлії Тимошенко, принципова та справедлива позиція Івана Михайловича, вчинок гідний справжнього “керівника-демократа”.

З такої поведінки напрошується один висновок, чиновники Тернопільської ОДА можуть порушувати закони України і не хвилюватися – відповідальності вони не понесуть, оскільки можна завжди знайти “стрілочників»- підприємців, котрі  “ніколи” не дотримуються законів. Отож, на думку Івана Михайловича, винуваті О.В. Дрозд та І.Ю. Комендант, а не ті хто брав на роботу, присвоював ранг держслужбовця та виплачував зарплату пану Лисевичу.

Найбільшим моїм розчаруванням є заперечення головою ОДА, доконаного факту, що в Тернопільській ОДА працює чиновник, який має зареєстровану ліцензію на той вид діяльності, координацію якої він здійснює офіційно, за кошти платників податків. А про рівні умови для всіх підприємців, котрі працюють в туризмі на нашій рідній Тернопільщині, залишається лише мріяти. Дивує також позиція окремих журналістів, які також долучаються до вигороджування пана Лисевича.

Ми, депутати Блоку Юлії Тимошенко, як і обіцяли виборцям, будемо боротися з фактами зловживань чиновниками та будемо доводити їх до громадськості. Для повного розуміння ситуації та встановлення вини вже голови ОДА у навмисному прикриванні порушників законодавства, я офіційно звернувся у Секретаріат Президента України, Кабінет міністрів України, Генеральну Прокуратуру України.

Депутат Тернопільської обласної ради,

член президії обласної ради, керівник

фракції “Батьківщина”

І.Романків