За розвалення галузі — державна нагорода

Використання службового становища для власних потреб, продаж підпорядкованих посад, розвал галузі — саме такі критерії для отримання державної нагороди вбачає голова Тернопільської обласної державної адміністрації Іван Стойко.

За поданням голови облдержадміністрації, погодженням Кабінету Міністрів України Президент України підписав указ «Про відзначення державними нагородами України». Зокрема, згідно вказаного указу, почесним званням «Заслужений працівник промисловості України» нагороджений генеральний директор Тернопільського обласного державного об’єднання спиртової та лікеро-горілчаної промисловості Матковський А.Б.

Прихід на нову посаду Матковський А.Б. розпочав із того, що отримав безстроковий безвідсотковий кредит в «Укрспирті» для покращення житлових умов в сумі 120 тисяч гривень.

Варто зазначити, що саме Матковський А.Б. протягом останнього року активно проводить роботу по усуненню з посад провідних директорів спиртзаводів Тернопілля одночасно пропонуючи зайняти ці посади іншим людям за окремо визначену суму.

Як стверджують самі директори спиртових заводів області, «ситуація, яка склалася останнім часом в ОДО «Тернопільспирт», веде до занепаду спиртових заводів». Причину її виникнення директори спиртзаводів вбачають в некомпетентних діях, волюнтаристських методах керівництва і практичній бездіяльності генерального директора ОДО «Тернопільспирт» Матковського А.Б.

Так, генеральним директором ОДО «Тернопільспирт»:

–                    не вирішуються нагальні, життєво необхідні для роботи спиртових заводів питання поставок сировини і реалізації готової продукції (починаючи з 28.12.2006 року не проводяться засідання Ради директорів ОДО «Тернопільспирт»);

–                    здійснюється шантаж та шельмування директорів спиртових заводів;

–                    закулісно вирішуються питання заміщення директорів;

–                    зайнято позицію на розвал галузі в Тернопільській області шляхом внесення чвар між директорами, на цькування їх один на одного.

27 червня 2006 року директори спиртзаводів висловили недовіру генеральному директору ОДО «Тернопільспирт» Матковському А.Б.

Тернопільська обласна організація партії ВО «Батьківщина» вважає, що на Тернопіллі є чимало працівників промисловості, науковців, які зробили чималий вклад в розвиток промисловості як області так і України. Саме вони є достойними отримувати високі державні нагороди. Проте їх вперто не бачить голова Тернопільської ОДА Іван Стойко.