ЗАЯВА

Тернопільської обласної ради

„Про підтримку рішення Конституційного Суду України від 11 липня 2007 року щодо скасування ряду положень Закону

України „Про Державний бюджет України на 2007 рік\”, які стосуються призупинення на 2007 рік виплат пільг, компенсацій і гарантій для населення\”

Тернопільська обласна рада однозначно підтримує рішення Конституційного Суду України, ухвалене 11 липня поточного року, за конституційним поданням 46 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України низки положень Закону України „Про Державний бюджет України на 2007 рік\” щодо соціальних гарантій громадян.

Рішення Конституційного Суду базується на статті 1 Конституції України, у якій утверджено, що Україна є суверенною і незалежною, демократичною, соціальною, правовою державою, а відповідно до цього соціальні права і гарантії населення не можуть обмежуватись, скасовуватись чи зупинятись жодним іншим законом, в тому числі і про держбюджет України. А це означає, що соціальні права освітян, медиків, науковців, учасників бойових дій, інвалідів, жертв нацизму та представників інших соціальних груп буде захищено, а нанесені їм збитки, – компенсовані.

Висловлюємо щиру надію на те, що Українська держава в особі Президента України та Уряду України зробить все необхідне для того, щоб рішення Конституційного Суду України були реалізовані.

Прийнято на сьомій сесії Тернопільської обласної ради п\’ятого скликання 13 липня 2007року м. Тернопіль