Тернопільська обласна рада підтримала рішення Конституційного Суду

На сесійному засіданні Тернопільської обласної ради п’ятого скликання, що відбулось 13 липня 2007 року, з ініціативи фракції «Батьківщина», депутати своєю заявою підтримали рішення Конституційного Суду України про скасування ряду положень Закону України «Про Державний бюджет України на 2007 рік», якими обмежено соціальні видатки державного бюджету.

Депутати погодились, що «рішення Конституційного Суду базується на статті 1 Конституції України, у якій утверджено, що Україна є суверенною і незалежною, демократичною, соціальною, правовою державою, а відповідно до цього соціальні права і гарантії населення не можуть обмежуватись, скасовуватись чи зупинятись жодним іншим законом, в тому числі і Державним бюджетом України. Це означає, що соціальні права освітян, медиків, науковців, учасників бойових дій, інвалідів, жертв нацизму та представників інших соціальних груп буде захищено, а нанесені їм збитки — компенсовані».

Депутати обласної ради висловили надію на те, що Українська держава в особі Президента України та Уряду України зробить все необхідне для того, щоб рішення Конституційного Суду були реалізовані.

Варто нагадати, що Конституційний Суд України прийняв рішення про скасування ряду положень Закону України «Про Державний бюджет України на 2007 рік», якими обмежено соціальні видатки державного бюджету за поданням народних депутатів України, обраних від Блоку Юлії Тимошенко.