Депутати, обрані від Блоку Юлії Тимошенко, просять прокуратуру допомогти людям

На сесійному засіданні Тернопільської обласної ради, що відбулось 13 липня 2007 року депутати, обрані від Блоку Юлії Тимошенко Ігор Романків, Володимир Бойко та Петро Кульпа звернулись із депутатським запитом до прокурора Тернопільської області з приводу врегулювання ситуації навколо примусового виселення мешканців гуртожитку ВАТ «Тернопільський комбайновий завод».

В запиті ідеться:

«До нас, депутатів Тернопільської обласної ради, обраних від Блоку Юлії Тимошенко, постійно звертаються працівники та акціонери відкритого акціонерного товариства «Тернопільський комбайновий завод», мешканці гуртожитків ВАТ «ТКЗ» з приводу виведення гуртожитків із статутного фонду підприємства.

Дане питання планувалось розглянути на загальних зборах акціонерів ВАТ «Тернопільський комбайновий завод» 30 квітня цього року. Проте, через відсутність кворуму збори не відбулись, відповідно вилучення гуртожитків із статутного фонду товариства не здійснено.

Пункт 9.3.4. Статуту ВАТ «Тернопільський комбайновий завод» визначає, що «У разі, якщо загальна кількість голосів не перевищує 60 відсотків, скликаються наступні збори не пізніше, ніж через два місяці». Строки скликання таких зборів минули 30 червня цього року, однак акціонери не збирались.

Вважаємо, що саме зволікання правління ВАТ «Тернопільський комбайновий завод» та не скликання у встановлені строки загальних зборів акціонерів є причиною подій, які відбуваються навколо примусового виселення мешканців гуртожитку на проспекті Ст. Бандери, 74 в м. Тернополі. Передання гуртожитків в комунальну власність потягло б за собою укладення нових договорів із громадянами, що проживають в них, а отже, зняло б напругу та припинило б масові порушення громадського порядку.

Враховуючи вищенаведене та керуючись ст. 21 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» від 11 липня 2002 року (із змінами та доповненнями), ч. 7 ст. 49 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21 травня 1997 року (із змінами та доповненнями) просимо:

У відповідності до Закону України «Про прокуратуру», в інтересах мешканців гуртожитку ВАТ «Тернопільський комбайновий завод» на проспекті Ст. Бандери, 74 в м. Тернополі звернутись в суд із позовною заявою про зупинення примусового виселення мешканців гуртожитку ВАТ «Тернопільський комбайновий завод» до проведення загальних зборів акціонерів ВАТ «ТКЗ».