Звернення

В.А.Слауті

Міністру аграрної політики України

Ю.Ф.Мельнику

Голові Державного концерну спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Укрспирт»

І.І. Яковцю

Звернення

депутатів Тернопільської обласної ради п’ятого скликання

з приводу ситуації, що склалася в Тернопільському обласному державному об’єднанні спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Тернопільспирт»

Тернопільське обласне державне об’єднання спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Тернопільспирт» протягом багатьох років є лідером вітчизняної спиртової галузі та одним із кращих платників податків в Тернопільській області. Тривалий час старанно формувався склад керівників спиртзаводів, який високопрофесійно веде господарську діяльність підприємств, що і дає можливість втримувати зайняті високі позиції на спиртовому ринку.

Проте ситуація, яка склалася останнім часом в Тернопільському обласному державному  об’єднанні спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Тернопільспирт», веде до занепаду спиртових заводів. Причинами її виникнення є некомпетентні дії, волюнтаристські методи керівництва та практична бездіяльність генерального директора об’єднання «Тернопільспирт» А.Б.Матковського.

Як стверджують директори спиртових заводів, генеральним директором Тернопільського обласного державного об’єднання спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Тернопільспирт»:

–  не вирішуються нагальні, життєво необхідні для роботи спиртових заводів питання поставок сировини і реалізації готової продукції (починаючи з 28 грудня 2006 року не проводяться засідання ради директорів об’єднання «Тернопільспирт»);

–  здійснюється шантаж та шельмування директорів спиртових заводів;

–  закулісно вирішуються питання заміщення директорів;

–  зайнято позицію на розвал галузі в Тернопільській області шляхом внесення чвар між директорами, нацьковування їх один на одного.

27 червня 2006 року директори спиртзаводів висловили письмову недовіру генеральному директору Тернопільського обласного державного об’єднання «Тернопільспирт» А.Б.Матковському.

Прикро, що за розвалення спиртової галузі А.Б.Матковський отримав державну нагороду — почесне звання «Заслужений працівник промисловості України».

Вважаємо, що отримувати подібні звання повинні віддані своїй справі професіонали, які постійно збільшують обсяги виробництва, надходжень в бюджет.

Ми, депутати Тернопільської обласної ради п’ятого скликання, просимо Вас детально вивчити та врегулювати ситуацію, що виникла в обласному державному об’єднанні спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Тернопільспирт».

Прийнято на сьомій сесії Тернопільської обласної ради    п’ятого скликання

13 липня 2007 року

м. Тернопіль