Для організації збирання врожаю-2007 створено обласний і районні штаби

14 липня Голова обласної ради Михайло Миколенко провів терміново нараду з питання „Про організацію сприяння сільськогосподарським товаровиробникам у проведенні жнив у 2007 році”.

Участь в нараді взяли начальник головного управління агропромислового розвитку Тернопільської облдержадміністрації Андрій Хома, депутат облради Іван Крисак, перший заступник голови державної податкової адміністрації Тернопільської області Сергій Надал, заступник начальника відділу Тернопільської обласної державної автоінспекції Михайло Саган, виконувач обов’язків начальника головного управління Міністерства надзвичайних ситуацій України в Тернопільській області Віктор Маслей, начальник територіального управління Держпромгірнагляду по Тернопільській області Петро Хрущ, виконувач обов’язків головного державного санітарного лікаря Тернопільської області Богдан Марків та інші.

Голова облради Михайло Миколенко поінформував присутніх, що питання організації сприяння сільськогосподарським товаровиробникам у проведенні жнив у 2007 році розглядалося на останньому засіданні сесії облради. У ході обговорення проблем аграрії голова облради підписав доручення за №43 „Про першочергові заходи щодо організації збирання ранніх зернових та зернобобових культур урожаю 2007 року”. У дорученні голови облради рекомендується Тернопільській обласній державній адміністрації утворити спільно з Тернопільською обласною радою штаб з організації збирання ранніх зернових та зернобобових культур. Відповідно районним радам та адміністраціям теж необхідно створити такі штаби. Державна податкова адміністрація в Тернопільській області, управління Державної автомобільної інспекції управління МВС України в Тернопільській області, територіальне управління Держпромгірнагляду по Тернопільській області, обласна санепідемстанція, правління ВАТ „Тернопільобленерго”, Тернопільський обласний центр зайнятості мають делегувати своїх представників до складу вказаних обласного і районних штабів та сприяти аграріям у проведенні збирання врожаю сільськогосподарських культур. Головне управління агропромислового розвитку Тернопільської обласної державної адміністрації розробляє і має направити аграріям та у ЗМІ інформаційну пам’ятку з координатами та складом обласного та районних штабів з організації збирання врожаю-2007, номерами контактних телефонів органів внутрішніх справ, охорони праці, пожежної служби, електромереж, санепідемстанції, державних податкових інспекцій, центрів зайнятості. Одним з найважливіших пунктів доручення є організувати інформування сільськогосподарських товаровиробників про кон’юнктуру ринку і ціни на зерно. У розпорядження відведена й значна роль ЗМІ, котрим рекомендують висвітлювати роботу обласного та районних штабів з організації збирання врожаю-2007. Координатором  з вищевказаних заходів з боку обласної ради  є заступник голови обласної ради Мирослав Білик.