ПСИХОЛОГІЧНІ «УВЕРТЮРИ» НА ТЕРНОПІЛЬЩИНІ

13 липня 2007 року на вимогу більш, як половини депутатського складу міським головою було скликано позачергову сесію Тернопільської міської ради. Порядок денний говорив сам за себе: «Про соціально-економічну ситуацію, що склалася у ВАТ «Тернопільський комбайновий завод». Депутати вислухали представників вищезгаданого підприємства і прийняли рішення про звернення до Генеральної прокуратури України та інших державних інституцій з проханням негайно втрутитись у розв’язання даного конфлікту.

Тернополяни вже потроху починають «звикати» до того, що у нашому місті на протязі багатьох років сформовано «осередок неспокою», до якого належить все, що пов’язано із ВАТ «Тернопільський комбайновий завод». Це «звикання» веде до загальної байдужості і не сприйняття цієї проблеми серед мешканців міста. Зрештою саме на цей ефект і розраховують власники комбайнового заводу, які «потихеньку», під завісою цієї байдужості, практично вже знищили підприємство стратегічного всеукраїнського масштабу. Спадає на думку, що ці моделі знищення економіки краю на фоні психологічної обробки населення «про безвихідь», лише випробовують на Тернопільщині, а потім «з успіхом!» впроваджують по всій Україні!

Найбільше турбує не те, що знищили промисловий гігант, на якому в свій час працювало більше 10 тисяч чоловік, а те загальне «сумирне і злагідне» сприйняття суспільством відведеної йому ролі! Ця «сумирність» уже переноситься із площини економіки в площину політики, результатом чого є думка: «…не потрібно іти на вибори, це все рівно нічого не дасть! Краще бути проти всіх!».

Проти кого – «проти всіх»!? Проти самих себе!? Проти влади, яку ми обираємо?! Таким чином, нам нав’язують думку про власну неспроможність обрати «кращих», або й взагалі про те, що немає цих «кращих» серед нас! Виникає питання, а де тоді «ці кращі» є?! Нам хочуть вселити у голови думку, що серед українців немає достойних провідників нації!!! Правда ці «радники» завжди активно замовчують про те, що цвіт українців методично винищується на цій землі століттями! Але, незважаючи на перенесені і триваючі по сей день страждання, український народ знаходить у собі сили «народжувати» все нових і нових достойних представників нації!

Така вже особливість цього народу – бути плідним на талановитих та розумних нащадків! І те, що стільки страждань випадає на долю багатьох наших поколінь, лише підтверджує особливу прихильність Господа до нас, бо кого Він любить, того випробовує.

Галичани, не дамо задурити нам голови! Нове, сміливе, прогресивно мисляче покоління вже народилося на цій змордованій землі! Нові паростки нашого національного мислення вже пробили собі дорогу! Нам залишається лише повірити в самих себе, у власну здатність перемагати зло!

На вибори потрібно іти, хоча б для того, щоб підтвердити, що ми мислимо і віримо в краще! Віримо в те, що весна прийде і весна переможе!!!

Депутат Тернопільської міської ради від «БЮТ» Андрій Артимович.