Уряд Януковича вкотре продемонстрував своє брутальне нехтування Конституцією та законами, – Юлія Тимошенко

Коментар лідера БЮТ Юлії Тимошенко з приводу офіційної заяви Кабінету Міністрів України про неспроможність фінансово забезпечити рішення Конституційного Суду про відновлення фінансування соціальних пільг, призупинених Держбюджетом-2007

\”Уряд Януковича вчора вкотре продемонстрував своє брутальне нехтування Конституцією та законами, офіційно заявивши, що не виконуватиме рішення Конституційного Суду про відновлення соціальних пільг малозабезпеченим громадянам: ветеранам війни, інвалідам, пенсіонерам, сім’ям з дітьми, чорнобильцям, вчителям, науковцям та медикам. Мова йде про рішення КС, яке стосується життя майже десяти мільйонів громадян.

Нагадаю, рішення Конституційного Суду є обов‘язковим для виконання всіма державними органами влади і оскарженню не підлягає.

Заява уряду — яскравий приклад подвійних стандартів: ще недавно Партія регіонів з комуністами та соціалістами на кожному розі хором кричали, що виконають будь-яке рішення Конституційного Суду. Так, вони б виконали політичне рішення на свою користь, але там, де йдеться про добробут людей – вони будуть шукати будь-які причини, щоб його проігнорувати.

Уряд свідомо вводить суспільство в оману, стверджуючи, що для виконання вердикту КСУ треба змінювати законодавство. Але так не вважають ані судді КС, ані представник Верховної Ради у Конституційному Суді Анатолій Селіванов, який днями в ефірі «5 каналу» чітко заявив: ніяких додаткових законів ухвалювати не треба.

Партія регіонів демонструє свій страх перед тим, що наша політична команда \”топитиме\” уряд критикою його соціальної політики та нагадуватиме про передвиборчий лозунг про \”щасливе життя вже сьогодні\”, яке начебто збирався забезпечити Янукович. Власне, їх топити не треба. Вони вже давно пішли на дно, а соціальна політика уряду стала семипудовою гирею, яка фатально вирішить долю цих політичних банкрутів на виборах\”.