Політичний авантюрист Мороз намагається організувати путч ГКЧП

Скликання колишнім спікером Олександром Морозом спільно з екс-депутатами від проурядової коаліції позачергової сесії Верховної Ради України є брутальною спробою зірвати проведення дострокових виборів, в односторонньому порядку знищити домовленості на вищому рівні щодо виходу з політичної кризи та породити чергове громадянське протистояння.

Політичний авантюрист Олександр Мороз сьогодні намагається організувати путч ГКЧП, завдання якого будь-якими засобами завадити демократичному волевиявленню громадян та персонально для Мороза зберегти спікерську посаду.

Втративши власну честь і совість, він зганьбився зрадою своїх виборців, за що отримав всенародну ненависть і сьогодні готовий реалізовувати будь-які безглузді політичні проекти, щоб бодай ще кілька хвилин посидіти у спікерському кріслі у Верховній Раді України.

Блок Юлії Тимошенко нагадує, що згідно з Конституцією і законами України Верховна Рада V скликання є неправомочною і такою, що втратила свої повноваження після складення більше третини депутатських мандатів. З приводу цієї позиції в Україні існує повний юридичний консенсунс. І народ України жодним чином не повинен страждати від правового нігілізму і політичного банкрутства однієї особи.

Проголошення позачергової сесії колишніми народними депутатами можна було б розцінити як банальну політичну клоунаду. Однак ми нагадуємо Морозу, що особи, які не маючи на те законних, делегованих народом повноважень, проголошують себе діючою Верховною Радою, – є кримінальними злочинцями, які пробують здійснити антиконституційний переворот і захоплюють владні повноваження. Відповідальність за такі дії неминуча.

Ми запевняємо громадян України, що дострокові вибори обов’язково відбудуться, незважаючи на провокації недалеких політичних пенсіонерів. І у разі, якщо Олександр Мороз не відмовиться від своїх путчистських планів, за цей карний злочин він відповідатиме, як того вимагає закон і правосуддя.

Ми закликаємо Олександра Мороза та інших провокаторів політично звільнити від себе народ України і бодай цим спокутувати свою велику ганьбу і нікчемність, підлість і зраду.