Юлія Тимошенко: Непрофесійність і корумпованість влади заважають Україні зробити справжній прорив

Непрофесійність, корумпованість, неефективність, олігархічність влади призводить до того, що Україна не може за 16 років зібрати в кулак в всі свої ресурси і зробити справжній прорив. Про це у середу на прес-конференції заявила лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

Порівнюючи показники роботи свого уряду та уряду Віктора Януковича, Юлія Тимошенко повідомила, що «якщо взяти загальний фонд державного бюджету, то ми, при тому, що мали реальне зростання валового внутрішнього продукту на 2,7%, мали 62% приросту бюджету загального фонду».

«Це значить, що країна почала жити краще на 60%. Це значить, що всі соціальні програми дійсно потужно виконувались», – наголосила вона.

Лідер БЮТ підкреслила, що уряд, який вона очолювала, скоротив державний борг на 7,3 млрд. гривень., у той час як уряд Януковича, який декларує більше зростання ВВП, приростив державний борг на 4,4 млрд. гривень.

На думку Юлії Тимошенко, нарощування державного боргу «руйнує стратегію фінансової безпеки держави».

Вона наголосила, що ВВП «надувається» надзвичайними показниками інфляції.

Також Юлія Тимошенко підкреслила, що за її прем’єрства реальна мінімальна заробітна плата, скорегована на інфляцію, зросла на 27%, додавши при цьому, що «реальне зростання мінімальної заробітної плати цього уряду, в коригуванні на реальну інфляцію, мінус 3% – тобто падіння на 3% в реальному вимірі».

«Зростання доходів населення в реальному вимірі в 2005 році ми досягли 19,8%. Зараз таке зростання реальних доходів населення в двічі менше, незважаючи на те, що майже там в три рази, як вони декларують, зростає ВВП», – сказала вона.

Крім того, Юлія Тимошенко повідомила, що торгівельне сальдо у 2005 році було позитивним, «хоча ми суттєво скоротили контрабанду і зафіксували додаткові обсяги імпорту, у той час як сьогодні торгівельне сальдо складає мінус 3,7 млрд. не на користь України».

«Мова йде про те, що ми, практично, нічого, крім приватних підприємств декількох осіб в Україні, ніякого виробництва не розвиваємо і практично стали тотально імпортозалежною країною», – сказала вона.

«І все це за дуже короткий термін. Всі ці зміни відбулися тільки за останній період», – наголосила лідер БЮТ.

«16 років ми, на жаль, робимо маленький крок вперед, 10 кроків назад. І, практично, те, що ми маємо сьогодні в Україні, не задовольняє ні народ, ні еліти, ні фахівців, тому що всі ми знаємо, що Україна здатна на багато більш серйозні результати», – сказала Юлія Тимошенко.