Блок Юлії Тимошенко готує фільм про українських заробітчан за кордоном

Блок Юлії Тимошенко готує фільм про українських заробітчан за кордоном, щоб підняти їхні проблеми на державний рівень. Про це під час прес-конференції в Тернополі у середу, 22 серпня, повідомила Юлія Тимошенко. За словами лідерки БЮТ, “фільм змусить задуматися, яку державу ми будуємо, якщо вся нація вже скоро буде за кордоном”. Тимошенко розповіла, що вона нещодавно побувала в Італії, щоб дізнатися, скільки там є українців, які їхні заробітки і чого вони чекають від України. Зокрема, в Неаполі Юлія Тимошенко, за її словами, зустрілася з українською громадою.

“Мене шокувало, що в Італії легально і нелегально працюють 3-4 млн. українців. Особливо багато людей із Західної України. Вони дуже важко працюють – няньками, прибиральницями, посудомийками, їхні дипломи там не визнані. Але прибираючи, вони там заробляють 600-700 євро на місяць”, – повідомила Юлія Тимошенко.

Відтак, переконана лідерка БЮТ, перед державою стоїть завдання не просто створювати робочі місця, а й наближувати зарплату до європейського рівня.  Юлія Тимошенко пообіцяла повернути українських заробітчан в рідну державу. За її словами, це передбачено програмою “Український прорив”. На запитання , коли саме покажуть фільм про заробітчан, Юлія Тимошенко відповіла, що “його можна буде побачити найближчим часом”.