Юлія Тимошенко відвідала Бережани

22 серпня на Тернопільщині побувала Юлія Тимошенко. На початку візиту лідер БЮТ відвідала Духовний Марійський центр в селі Зарваниця, вклонилась іконі Матері Божої та отримала благословення. Після відвідин святого місця Юлія Володимирівна зустрілась із кандидатами у депутати до Верховної Ради. Лідер БЮТ вручила посвідчення кандидатів Василю Деревляному, Миколі Сивульському, Ігорю Романківу, Світлані Федишеній, Михайлу Миколенку, Михайлу Апостолу, Василю Ковальчуку, Володимиру Бойку, Руслані Кушнір, Олександру Парацію.

Згодом відбулася прес-конференція для ЗМІ. Варто зазначити, що послухати лідера БЮТ приїхали кореспонденти з усієї Західної України та столичних телекомпаній. Стільки преси у Тернополі ще не збирав жоден політик за всі роки Незалежності України.

Партія регіонів не думала, що вибори будуть так швидко

«Дострокові вибори стали реальністю. І ми розраховуємо, що демократичні сили в новому парламенті будуть в більшості, — почала розповідь відразу з головного Юлія Тимошенко. — Народ мусить бути арбітром між владою і капіталом». Це можна реалізувати шляхом референдуму.

За словами лідера БЮТ, в Україні приватизовано 175 тисяч підприємств, власники яких обрані у парламент від Партії регіонів, і зміни соціальних стандартів зменшує їхні прибутки. Тим часом, наголосила Юлія Тимошенко, країна втрачає людей, які через низькі зарплати їдуть працювати за кордон. Тимошенко також заявила, що кредити населенню мають видаватися не під заставу, а під спільну гарантію з державою. Лідер БЮТ вважає, що потрібно створити державну іпотечну програму і видавати кредити на 10—20 років під 2-4 % річних. Також вона наголосила, що це перевірена методика, яка працює у більшості країн світу.

Медицину треба страхувати

У своєму виступі Ю. Тимошенко торкнулася медичної тематики. Зокрема, Юлія Володимирівна вважає необхідним запровадити медичне страхування за рахунок держави для пенсіонерів та людей, які мають недостатні доходи. Натомість для осіб, які працюють, повинна існувати медична страховка за рахунок власника підприємства, але при зниженні податку на фонд заробітної плати.

Податкова — частина уряду

На запитання кореспондента «Нашої Батьківщини» про місце податкової у виконавчій гілці влади, Юлія Тимошенко сказала, що податкова адміністрація повинна входити до складу Міністерства фінансів України. «Це є невід\’ємною частиною формування дохідної та видаткової частини бюджету, тому зробити податкову службу абсолютно незалежною — це утопія. Цього не потрібно», — переконливо аргументувала свою позицію Юлія Володимирівна.

Варто нагадати, що за часів уряду Ю. Тимошенко ДПА України була підпорядкована Кабінету Міністрів, а нещодавно деякі столичні видання повідомили, що розглядається пропозиція вивести податкову адміністрацію з підпорядкування уряду.

Демократичні сили вже не сперечаються

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко запевнила, що після дострокових парламентських виборів між представниками демократичних сил не буде жодних суперечок щодо призначення прем\’єр-міністра.

На переконання Юлії Тимошенко, впевненість у цьому їй дає підписана між «Нашою Україною» та БЮТом коаліційна угода про спільну роботу в опозиції та у майбутньому парламенті.

— Такий документ підписаний, він живе нормальним життям. У ньому ми передбачили великий розділ, присвячений всім позиціям щодо створення коаліційної влади. Тому жодних суперечок бути не може,— наголосила Тимошенко. В угоді чітко зазначено, що та сила, яка на позачергових виборах серед партій демократичного спрямування отримає перше місце, й запропонує кандидатуру на посаду прем\’єр-міністра. «Усі Інші посади, як і відповідальність, діляться на паритетних засадах», — додала Тимошенко.

Для втілення цієї угоди у життя, на думку лідера БЮТ, за умови перемоги демократичних сил на виборах достатньо буде одного дня. «Якщо, звісно, не буде подвійної гри», — зауважила Юлія Володимирівна.

Разом із тим, за словами Тимошенко, на підсвідомому рівні вона не виключає повторення ситуації зі створенням широкої коаліції.

Однак «я не хочу вірити, що ці люди знову домовляться», — підкреслила лідера БЮТ.

Між тим, зауважила Юлія Тимошенко, «цьому є запобіжник. Ми всій нашій партійній команді поставили чітке завдання — поборотися, щоб взяти 226 місць в парламенті». «Тоді я знатиму, що національна коаліція буде створена за кілька годин», — запевнила лідер БЮТ.

Вона також заявила, що якщо широка коаліція таки буде створена, то БЮТ, незалежно від того, скільки отримає місць у парламенті, піде в опозицію.

Зустріч у Бережанах

У Бережанах лідера БЮТ чекали о 17 годині. Ще задовго до початку до райцентру з усіх навколишніх сіл, і не лише Бережанського, але й сусідніх районів, почали масово з\’їжджатися люди. У вишиванках, з букетами квітів юнаки і дівчата, літні люди і зовсім старенькі пенсіонери прийшли почути правду з перших вуст. І не даремно зустріч проходила біля райдержадміністрації…

Перед початком велелюдного мітингу виступили артисти Тарас Петриненко і Тетяна Горобець. Вони заспівали пісні, відомі усім присутнім. Люди на майдані щиро підспівували та аплодували. Коли ж на трибуну вийшла Юлія Тимошенко, то зібрання на майдані щирими оваціями вітало лідерку БЮТ. Перш за все усім майданом виконали духовний гімн «Боже великий, єдиний». У своїй промові Юлія Тимошенко торкнулася проблем чи не всіх сфер життя. Особливо схвально люди вітали слова Юлії Володимирівни на тему заробітчанства.