Шановні краяни!

У цю серпневу пору кожен українець святкує найбільше і найважливіше свято для держави – шістнадцять років від Дня проголошення Незалежності України.

Наша країна, наш народ відзначає вже вкотре річницю, відколи здійснилася споконвічна мрія українців – бути господарями на своїй прекрасній рідній землі. Майже тисячу років, з часів Київської Русі, українці прагнули вільно жити, сповідувати свої традиції та звичаї не зазнаючи при цьому поневірянь та утисків. Історичні умови складалися так, що на українській землі панували більш згуртовані центральною владою народи-сусіди. Та попри все українці боролися за свою свободу.

І сьогодні ми знову переживаємо ті незабутні хвилини, коли до найвіддаленіших куточків нашого краю долинула вість – Україна вільна, і над куполом українського парламенту нарешті замайорів синьо-жовтий стяг.

Тернопільщина внесла чималу частку у цю святу справу. Адже споконвіків наша земля була колискою героїв, що поклали своє життя на олтар свободи.

Безумовно, ці роки незалежності стали випробовуванням для всіх нас – випробовуванням на зрілість, на терпіння, на толерантність, нарешті – на здоровий глузд. Переконаний, що працелюбний і свідомий народ України в змозі поліпшити життя у своїй власній державі. Тій державі, що вистраждана поколіннями українців, за яку віддано скільки життів і крові, крові наших предків.

Впевнений у безхмарному завтрашньому дні України. Цей день обов’язково настане і тим швидше, чим більш свідомо ми працюватимемо сьогодні на благо Батьківщини і проникнемося почуттям патріотизму до свого краю та всієї  України. Повірте, без цього дуже важко досягти поставленої мети.  І я вірю – ми її досягнемо!

Шановні краяни! Бажаю вам здоров’я, щастя, успіхів у всіх ваших справах і нехай мрія про краще життя окриляє вас на нові звершення, на нові добрі справи в ім’я нашої України, нашого славного Тернопілля та майбутніх поколінь.

Зі святом Вас, дорогі краяни! З Днем Незалежності!

Слава Україні!

Голова Тернопільської обласної ради