Привітання Юлії Тимошенко з нагоди Дня знань

Дорогі діти! Шановні вчителі!

Вітаю вас зі світлим святом усієї країни – Днем знань!

Для кожного з нас 1 вересня – це особливий день. Я досі пам’ятаю своє 1 вересня, коли мама за руку вперше відвела мене до школи. Є особливі дати в біографії кожної людини, такі дні, які запам’ятовуються на все життя. 1 вересня – це, поза всяким сумнівом, саме таке свято. Та й сьогодні, коли є нагода, я заходжу до своєї рідної школи, сідаю за свою парту й почуваюся дуже затишно. Я досі відчуваю теплоту й турботу вчительських рук. Школа завжди лишиться для мене рідною домівкою, місцем, звідки безкінечно можна черпати енергію та наснагу до звершень.

Я бажаю всім вам цього дня доброго настрою, натхнення до навчання та хай збуваються всі ваші мрії.

Зі свого боку, я обіцяю, що школа, освіта будуть пріоритетом номер один у нашій роботі. Такі країни, як Фінляндія, Швеція, Південна Корея зробили шкільну освіту головним напрямом діяльності держави й досягли незаперечного успіху. Ми теж повинні йти таким шляхом. Тільки тоді, коли школа посяде гідне місце в бюджетах усіх рівнів, коли країна віддаватиме всі необхідні ресурси освітній галузі, ми зможемо здійснити наш «Український прорив» і побудувати таку Україну, якої ми варті й гідні, – заможну, щасливу, сильну. Країну, якою пишатимемося.

Користуючись нагодою, я хочу запросити старшокласників і вчителів на сайт програми «Український прорив» (WWW.KRAINA.ORG.UA). Заходьте, вносьте пропозиції. Якщо у вас є непересічні ідеї та інтелектуальні напрацювання, ми будемо раді прийняти вас до нашої команди. Напишімо стратегію розвитку для країни разом! Україна потребує оновлення та нового дихання, нових позитивних змін.

Окреме слово до вчителів. Я добре знаю, що вчительство сьогодні, на жаль, переживає не найкращі часи. Малі зарплати, брак коштів і багато-багато роботи. Але я не знаю жодної іншої професії, яка б стільки важила для всього людства. Тому я дякую й низько вклоняюся вам за вашу святу працю, за ваше благородство й гідність.

Я обіцяю, що не заспокоюся доти, доки професія вчителя в Україні не стане справді бажаною й престижною. Я робитиму все для того, щоб такою професією пишалися.

Зі святом вас, дорогі мої. Вірте в себе, вірте в Україну. У нас неодмінно все вийде, ми все подолаємо.

Юлія Тимошенко