Юлія Тимошенко відвідала Вінницький національний технічний університет

Юлія Тимошенко започаткувала нову іменну стипендію для студентів-аспірантів і учнів заочної фізико-математичної школи Вінницького національного технічного університету.

Про це вона повідомила під час відвідування університету.

Претенденти на отримання стипендії повинні відповідати наступним вимогам: перше – висока якість наукових досліджень для аспірантів та навчання для студентів і учнів заочної фізико-математичної школи; друге – любов до України та висока культура поведінки; третє – визнання конституційної норми, що в Україні є лише одна державна мова – українська, та володіння державною мовою і її повсякденне вживання; четверте – – визнання демократії в якості суспільно-політичного устрою країни та підтримка побудови громадянського суспільства нашої держави; п’яте – бачення майбутнього країни лише в європейській спільноті держав і сприяння процесу поступу України в Європу.

Стипендія складатиме 300, 400 і 500 гривень, які будуть виплачуватись за рахунок партійних грошей.

Також вчена рада Вінницького національного технічного університету присвоїла Юлії Тимошенко вчене звання професора за програму «Український прорив».

«Для мене це дуже велика честь, бо за 10 років у політиці я не заслужила державних нагород, тому що я робила зовсім не так, як хотіла ця влада. В нашому політичному середовищі я почула дуже мало хороших слів, які додають сили та знання, що все, що робиться, – комусь потрібне», – сказала Юлія Тимошенко.

Вона зауважила, що кожній людині для того, щоб пройти важкий шлях, потрібно хоча б інколи чуті добрі слова.

Ректор Вінницького національного технічного університету Борис Мокін привітав Юлію Тимошенко як майбутнього прем’єр-міністра та порівняв її з Жанною д’Арк.

Зі свого боку Юлія Тимошенко сказала, що їй дуже приємно за таке порівняння, додавши при цьому, що вона б не хотіла закінчити як Жанна д’Арк.