Юлія Тимошенко підписала зобов’язання перед молоддю та молодими сім’ями України

Підписання відбулося під час відкриття молодіжного клубу у місті Шепетівка Хмельницької області.

З метою створення сприятливих соціально-економічних умов для становлення та всебічного зміцнення молодих сімей, усвідомлюючи необхідність надання державної допомоги, заснованої на першочерговому сприянні у реалізації власних можливостей кожного члена молодої сім’ї, слідуючи принципам стратегії національного розвитку «Український прорив: до справедливої і конкурентоспроможної країни», Блок Юлії Тимошенко взяв на себе низку зобов’язань.

Зокрема, БЮТ зобов’язався:

·  скасувати з січня 2008 року призов на строкову військову службу, а до 2009 року забезпечити перехід до професійної армії;

·  запровадити механізми стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць та надання першого робочого місця випускникам вищих і професійно-технічних навчальних закладів;

·  створити механізм першочергового виділення земельних ділянок і надання пільгових кредитів молодим сім’ям для створення фермерських господарств і малих підприємств;

·  забезпечити надання довготермінових кредитів для молодих сімей на отримання житла на 25-35 років під 2-4% річних;

·  встановити державний контроль за дотриманням трудового законодавства на підприємствах всіх форм власності щодо забезпечення прав жінок, які отримали відпустку по вагітності, гарантування збереження за жінкою робочого місця та виплату належної їй заробітної плати в повному об’ємі;

·  збільшити розмір державної допомоги матерям при народженні першої дитини до 12 тисяч гривень, другої дитини – до 25 тисяч гривень і третьої – до 50 тисяч гривень. Сприяти спрощенню процедури отримання зазначених коштів;

·  збільшити щомісячну допомогу по догляду за дитиною віком до трьох до 500 гривень на місяць.