Юлія Тимошенко обіцяє після приходу до влади направити дешевий газ українського видобутку на потреби населення.

Про це Юлія Тимошенко заявила у п’ятницю ввечері в ефірі телеканалу «1+1».

«Якщо ми дійсно станемо владою, ми зробимо невеличку зміну і віддамо газ українського видобутку населенню», – сказала вона.

Юлія Тимошенко підкреслила, що зараз людям віддають дорогий імпортований газ, а дешевий газ власного видобутку продають корпораціям.

«Тобто ним сьогодні спекулюють. Ми хочемо повернути український газ людям», – наголосила лідер БЮТ.

Юлія Тимошенко нагадала, що на початку 2006 року «була зроблена величезна афера з «РосУкрЕнерго», яка призвела до того, що були незаконно зруйновані довгострокові контракти без посередників між Росією і Україною, між Україною і Туркменістаном».

У зв’язку з цим вона планує звернутися до Стокгольмського суду щодо відновлення прямих угод з Росією на постачання газу.

«Я думаю, що суд поверне наші нормальні угоди з Росією і ціна на газ не стане політичним важелем впливу на всі українські питання, у тому числі на міцність нашої незалежності».

«Я переконана у правовій позиції України. Україна не змінила жодного довгострокового контракту, який підписаний з Росією, в односторонньому порядку», – сказала вона.

«А чомусь по відношенню до України можна було довгострокові угоди міняти в односторонньому режимі за допомогою вищих чиновників України. Це не так просто робиться. Це потужна, масштабна корупція, яка призвела сьогодні до того, що зруйновані всі прямі міждержавні угоди між Україною і Росією», – наголосила Юлія Тимошенко.