Юлія Тимошенко серед основних досягнень уряду Януковича називає підвищення цін на бензин майже до 5 гривен за літр і передачу у власність члену Партії регіонів найбільшого східноукраїнського виробника електроенергії.

Про це Юлія Тимошенко заявила у п’ятницю ввечері в ефірі телеканалу «1+1».

На запитання ведучої, чи є в уряду Януковича досягнення, Юлія Тимошенко відповіла: «Ну як же немає? Є досягнення: в три рази вищі житлово-комунальні тарифи; інфляція, яка призвела до подорожчання всього, що люди споживають в 2-3 рази; пенсії і заробітні плати, які ми кожен день чуємо по телебаченню, що вони підвищуються, – а вони знижуються; майже 5 гривень бензин».

«Це досягнення. І якщо народ України не розуміє, що ці досягнення не сумісні з життям, і збираються знову і знову підтримувати ту партію, яка оголосила нову хвилю тіньової приватизації замість того, щоб дати щось людям, то це, безумовно, вибір народу», – сказала лідер БЮТ.

«Але мені здається, що такі досягнення недопустимі», – наголосила вона.

Останнім «досягненням» уряду Януковича Юлія Тимошенко назвала перехід у приватну власність Ріната Ахметова найбільшого східноукраїнського виробника електроенергії – компанії «Дніпроенерго».

«І коли зараз люди будуть бачити платіжки на електроенергію, щоб вони знали, хто їм встановлює ці тарифи», – сказала лідер БЮТ.