Блок Юлії Тимошенко взяв на себе зобов’язання протягом двох років після приходу до влади повернути всі заморожені вклади колишнього Ощадбанку СРСР.

Про це Юлія Тимошенко заявила у Херсоні під час зустрічі з пенсіонерами у суботу, 8 вересня.

“Ми розуміємо, що це майже сенсаційне зобов’язання, але ми беремо його на себе, тому що протягом останнього півроку наша команда проводила аналіз і розрахунки всіх можливостей країни, джерел, де можна взяти ресурси для відновлення справедливості щодо вкладників, які втратили свої заощадження в Ощадбанку”, – сказала Юлія Тимошенко.

Також вона зазначила, що БЮТ бере на себе це зобов’язання абсолютно свідомо, розуміючи, що на цих дострокових виборах Блок має всі можливості перемогти і прийти до влади.

Юлія Тимошенко наголосила, що це зобов’язання має під собою дуже ґрунтовний економічний і фінансовий розрахунок, який враховує всі фактори, що не допустять інфляцію.

“У нас в країні чомусь вважається святим борг держави перед корпораціями, але не перед народом”, – сказала Юлія Тимошенко, назвавши таке ставлення до народу “політичним свинством”.