Коментар депутатів від БЮТ

Скликавши журналістську прес-конференцію 7 вересня 2007 року після публікації депутатського звернення під назвою «Комунальне майно в небезпеці» у № 36 газети «Тернопіль вечірній», а також опублікувавши своє спростування фактів, наведених у згаданій інформації, керівники міста зробили акцент не на тих проблемах, які вартують найбільшої уваги.

Зокрема, мер міста наголосив, що «вдалось скасувати суборенду, перейти на нові ставки орендної плати» та ін. Але рішення про заборону суборенди було прийняте на сесії міської ради 31 серпня 2007 року, а негативна ситуація щодо дій керівництва міської ради по використанню комунальної власності назрівала давно і, як наслідок, перша публікація мала місце у № 30 газети «Четверта влада» 15 серпня 2007 року. Тобто керівники міської ради вже «постфактум» хочуть прикритись якимось діями по виправленню ситуації, що склалась.

Також хотілося б, щоб П.Гринчишин навів конкретні цифри, коли саме були затверджені міським головою експертні висновки про вартість об’єктів оренди, скільки саме орендарів вже перейшли на нові ставки оренди? Яке саме «розтринькування» комунального майна має на увазі П.Гринчишин?

Чому пан Гринчишин нічого «не спростовує» відносно погашення заборгованості по орендній платі і що саме він особисто зробив по її зменшенню? Чому не загострено уваги на вирішенні питань безоплатного надання в користування приміщень комунальної власності? Адже до цього часу протягом багатьох місяців не знята напруга по розміщенню обласної організації Товариства Червоного Хреста України в приміщеннях комунальної власності.

Пан Гринчишин чомусь ні словом не згадав про фактичне нанесення прямої матеріальної шкоди на тисячі гривень приміщенню комунальної власності внаслідок незаконної надбудови ним по бульв. Т.Шевченка, 3. Хіба це не втрати міського бюджету і «розтринькування» комунальної власності?

Таких «чому?» можна навести ще досить багато. Факти, наведені у публікації в газеті «20 хвилин» від 8 вересня 2007 року, є популістською спробою «відмити» забруднену репутацію і звинуватити в усьому начальника управління комунальної власності І.Бойчик і депутатський корпус.