Юлія Тимошенко хоче запровадити спеціальні інвестиційні зони замість вільних економічних зон

Юлія Тимошенко вважає за необхідне створення замість вільних економічних зон спеціальних інвестиційних зон.

Про це лідер БЮТ заявила сьогодні під час зустрічі з представниками 300 провідних компаній Європи.

Юлія Тимошенко зазначила, що функціонування вільних економічних зон «у варіанті нинішньої влади» виявилося неефективним. За її словами, це призвело до руйнації конкурентного середовища в Україні.

У зв’язку з чим, зазначила Тимошенко, БЮТ виступає за створення спеціальних інвестиційних зон для виробництва товарів на експорт. Вона наголосила, що підприємства, які будуть функціонувати в цих зонах та виробляти продукцію на експорт, не матимуть оподаткування. «Фактично вони матимуть свою власну митну територію», – сказала лідер БЮТ.

У той же час, вона наголосила, що якщо ці підприємства вироблятимуть продукцію для внутрішнього ринку, то вона оподатковуватиметься. Крім того, за словами лідера БЮТ, обладнання, яке буде ввозитися в Україну для побудови нових підприємств у цих інвестиційних зонах, також не оподатковуватиметься.

При цьому протягом перших п’яти років пільгове оподаткування буде введене для комплектуючих, що ввозитиметься з-за кордону і яке необхідне для виробництва продукції відповідних підприємств.

«Такі інвестиційні зони ми введемо в дію протягом першого місяця після приходу нової влади», – цитує слова Юлії Тимошенко УНІАН.