Микола Петрук: Професійна армія не лише ефективніша, але й економічно вигідніша

Кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко, генерал-полковник Микола Петрук вважає ініціативу лідера БЮТ щодо скасування строкової служби в армії з 1 січня 2008 р. не лише цілком реальним, але й потрібним кроком.

«Перехід на професійну армію, що складатиметься із 38 тисяч військовослужбовців, може відбутися вже через три з половиною місяці. Для цього Президент України має видати відповідний указ про скасування строкової служби, а Верховна Рада шостого скликання – внести зміни до законодавства», – заявив Микола Петрук.

На думку Миколи Петрука, Юлія Тимошенко представила повністю реалістичний та економічно вигідний план відмови від набору української армії за призовом.

«Непрофесійна армія не лише неефективна, вона також фінансово збиткова для бюджету», – підкреслив колишній командувач Сухопутних військ. Адже, створення повністю професійного війська означатиме, що рядові отримуватимуть щомісяця на рівні 3500-4000 гривень, оперативніше вирішуватимуться і житлові проблеми військовослужбовців.

Микола Петрук переконаний, що ідея Юлії Тимошенко щодо скасування строкової служби з’явилася дуже вчасно. На його думку, не може не усвідомлювати цього і міністр оборони Анатолій Гриценко.

«Тому відмовитися від призову можна буде не через п’ять років, а вже 1 січня 2008 року, звичайно, коли на чолі уряду знову стане Юлія Тимошенко», – наголосив Петрук.