Юлія Тимошенко подає до суду на Віктора Януковича

Сьогодні Віктор Янукович, виступаючи перед іноземними інвесторами, зробив дві заяви: по-перше, заявив, що уряд Юлії Тимошенко відправили у відставку через корупцію та некомпетентність; по-друге, що під час урядування Юлії Тимошенко знизився рівень іноземних інвестицій в українську економіку.

В коментарі представникам засобів масової інформації з цього приводу Юлія Тимошенко повідомила, що подібні висловлювання не зовсім личать людині, яка називає себе прем’єр-міністром. «Я не знаю, які манафорти і чиї суфлери готують Януковичу його барвисті промови, але те, що він говорить останнім часом, не має жодної логіки», – сказала Юлія Тимошенко.

«Я раджу лідеру Партії регіонів, у вільний від алтайських шаманів час сходити в бібліотеку і продивитися підшивку українських та зарубіжних газет за 2005 рік. Зокрема, за вересень місяць. З них він може дізнатися про істинні причини відставки мого уряду – це боротьба з корупцією та кланами. А некомпетентність і корумпованість – це характеристика Кабінету міністрів Януковича. Його політика, покликання та життєве кредо щодо уряду Тимошенко ніколи не мали жодного відношення.

Тепер щодо інвестицій. За час мого прем’єрства рівень іноземних інвестицій в українську економіку зріс. Для цього треба всього лиш подивитися офіційні дані Держкомстату, який безпосередньо підпорядкований уряду. Але я підозрюю, що Янукович не зовсім розуміє, що таке інвестиції. Тому поясню: в 30 і більше разів при моєму прем’єрстві знизилися не інвестиційні надходження, а тіньові прибутки бандитів, які тепер разом з Януковичем тимчасово перебувають при владі. А от сьогодні якраз іноземні інвестори бояться інвестувати в Україну, оскільки при владі перебуває мафія. Може, для Януковича – це таємниця, якої йому не повідомляють, то я відкрию йому очі – у світовій пресі уряд Януковича і мафія – це давно вже слова-синоніми. Тож інвестувати в економіку, якою намагається керувати ця людина – це те ж саме, що сідати грати в карти з шулером-каталою.

Взагалі мене дуже дивує позиція прем’єр-міністра, який, як орлиця, заламує руки і у всіх своїх провалах звинувачує Тимошенко. Тебе призначили прем’єром – то працюй. І не язиком, а руками та головою», – заявила Юлія Тимошенко.

Чоловік, який у своїх проблемах звинувачує жінку, в українському фольклорі та літературі завжди оцінювався як невдаха та бездар, що не ладен цвяха в стіну забити.

Юлія Тимошенко нагадала, що Янукович уже програв суд за її позовом про захист честі та гідності, коли заявив, що уряд Юлії Тимошенко спровокував ситуацію з підняттям цін на газ в Україні. Суд довів, що ці слова були неправдою.

Юлія Тимошенко попередила Януковича, що за кожне неправдиве слово щодо неї, Янукович неодмінно відповідатиме в суді.