«Батьківщина молода» шукає молоді таланти, або Нотатки з креатиff-параду «Мрії збуваються»

Молодих та енергійних, творчих та креативних вишукували у 6 вересня в обласній філармонії. Власне, взялося за цю нелегку, але цікаву роботу молодіжне крило ВО «Батьківщина» – «Батьківщина молода». Зголоситися на участь у конкурсі парадів могли творчі молоді люди – художники, фотохудожники, співаки та гурти. Понад десять днів тривав початковий етап конкурсу. До речі, участь у ньому могла взяти кожна молода людина – політичні вподобання чи настрої у цьому випадку ролі не грали.

– Ми хотіли одного – дати можливість молодим і ще невідомим талантам зреалізувати себе, показати своє вміння перед публікою. Не секрет, що дуже складно молодій людині самій з цим впоратися і дати про себе знати, десь «засвітитися» – чи то у ЗМІ, чи на сцені. Власне, тому і вирішили організувати таке дійство. Ми надіслали листи у вузи, громадські організації, творчі спілки, щоб про цей парад почуло якомога більше молоді, – каже лідер обласної організації «Батьківщина молода» Ігор Яворський.

Це не перший проект «молодіжки». Так, нещодавно молоді партійці брали активну участь в організації Кубка Західної України з гри «Що? Де? Коли?». Ігор Яворський, який був членом журі, впевнений: інтелектуальний потенціал вкрай необхідний для розвою держави.

–         Ми хочемо створити дієву, потужну молодіжну організацію, яка відстоюватиме інтереси молоді, побудувати структуру, де кожна молода людина  зможе зреалізувати себе, – додає Ігор Яворський.

Так, приміром, у планах організації – постійно проводити спортивні заходи, вишколи, відкрити секцію козацьких бойових мистецтв «Гопак».  Молоді люди хочуть, щоб при організації постійно діяла секція інтелектуалів, молодих бізнесменів. За словами Ігора Яворського, вже є ідея створити «Бізнес-школу», де би можна було ознайомлювати молодь з новітніми технологіями, фондовими біржами, навчати орієнтуватися у бізнес-середовищі та законодавстві. Словом, найголовніше завдання «Бізнес-школи» –  поламати у молоді совдепівські стереотипи та налаштувати її на успішних громадян.

–  Ідей у нас багато. Якщо нам вдасться зреалізувати цей проект (а я в цьому не сумніваюся), ми будуватимемо молоде, інтелектуальне, успішне та здорове суспільство. Отож, багатою та успішною буде й Україна, – зазначив Ігор Яворський.

Креатиff-парад «Мрії збуваються», який відбувся у четвер, – це ще один крок до реалізації задумів «Батьківщини молодої». У фойє філармонії була виставлена сотня робіт молодих художників та фотохудожників. А на сцені виступали  молоді гурти та виконавці. Журі було доволі складно  визначити переможців, однак всій вердикт вони таки змушені були винести.

Отож, у номінації «Рок-музика» 1 місце здобув гурт «Еліс». На другому та третьому – гурти  «Лос-Колорадос» та «Називний відмінок» відповідно. Серед поп-виконавців найбільше сподобалися журі ансамбль «Струни серця» (перше місце), Тетяна Шарган (друге місце) та   Ірина Новомлинська – третє.  Переможці у цих номінаціях отримали право на запис трьох пісень на професійній студії. А ті, хто посів другі місця, мають можливість записати по одній пісні.

Серед представлених фото журі найперше відзначило роботи  Ігора Ветниша. Він отримав чек, на який зможе придбати необхідні йому товари у магазині  «Кодак». Призи здобули також Руслан Гаврилюк (друге місце),  Андрій Бежушко (третє) та Василь Стецько (четверте місце).

У номінації  «Живопис» найвищу нагороду отримала Марія Яструбчак (до речі, наймолодша переможниця параду). Їй також вручили чек. Друге та третє місця посіли Ірина Кравчук та Ірина Габлевич. До речі, призи для переможців другого і третього місць у номінації «Живопис» придбав приватний підприємець Ігор Мочула.

Усі, хто був відзначений журі, отримали призи від БЮТу, розважального комплексу  «Алігатор»  та спонсорів.