Андрій Шевченко: «Найбільший ворог українців – розчарування. Ситуацію можна виправити»

Андрій Шевченко, кандидат в депутати до Верховної Ради за списком БЮТ, 6 вересня зустрічався з тернополянами. Відомий журналіст та керівник всеукраїнської організації «Батьківщина молода», також кандидат в депутати Євген Суслов репрезентували студентам Тернополя проект «Україна успішна».

– Ми показуємо, чого досягла Україна, її потенціал, можливості, а також і її проблеми. Ми хочемо, щоб молодь це знала, бо саме сьогоднішнім студентам завтра потрібно будувати державу. Ми хочемо обговорювати з молодими людьми наші проблеми, – зазначив Андрій Шевченко.

За словами Євгена Суслова, студенти ознайомлюються з програмою так званого «Студентського прориву». Суть його полягає у кількох кроках, які розв’яжуть чимало проблем студентів. Приміром, підняття стипендії, розвиток повноцінного студентського самоврядування. Для цього залучаються до обговорення різноманітні студентські та молодіжні організації, з ними йде мова про підписання угоди про співпрацю. «Батьківщина молода» пропонує також житловий прорив – це сприяння побудови студентських містечок, Інтернет-прорив – встановлення цього виду зв’язку в кожному гуртожитку та кожній кімнаті. Одним з пунктів «Студентського прориву» є і пільговий прорив – це запровадження 50-відсоткової знижки на проїзд протягом усього року.

Студентство з великою цікавістю спілкувалося з Андрієм Шевченком та Євгеном Сусловим. У них було дуже багато питань, пропозицій. Приміром, студенти тернопільської філії Європейського університету завели мову про умови для існування приватних вузів. А майбутні журналісти з педагогічного університету цікавилися про те, як можна потрапити на роботу на 5 канал.

І все ж не обійшлося без ложки дьогтю. Коли гості прийшли в педагогічний університет, то частину студентів із зали забрали викладачі – мовляв, пари ще є. Хоча, як зауважив голова обласного виборчого штабу БЮТ Василь Деревляний, ректор університету попередньо повідомив, що у цей час цілком реально проводити зустрічі. «Ми ж одразу звернулися до ректора за дозволом та призначенням орієнтовного часу, бо знаємо, що під час пар не можемо спілкуватися зі студентами – це протизаконно. Однак вийшла дуже неприємна ситуація. Або ж це було кимось сплановано зумисне», – сказав Василь Деревляний.

Зрештою, найголовніше таки відбулося – це спілкування.

Під час відвідин Тернополя Андрій Шевченко зустрівся і з колегами – журналістами місцевих засобів масової інформації.

«Дуже важливою зараз є тема всеукраїнського референдуму, – сказав він. – Без відповіді на це питання Україна не має куди рухатися. Оскільки ЦВК, більшість якої є представниками від антикризової коаліції, не прийме жодного рішення щодо референдуму, є інший вихід. Ми пропонуємо діяти згідно з статей Конституції. Якщо ми зберемо три мільйони підписів за проведення референдуму, то питання вже буде вирішене. Референдум повинен відбутися. Найреальніше, що станеться це у жовтні-листопаді, хоча дешевше і краще, щоб було так, як міркував БЮТ – провести його разом із виборами до Верховної Ради».

Андрій Шевченко також повідомив, що на Тернопільщині почали застосовувати адмінресурс проти БЮТу. За його словами, наразі БЮТ готує закритий лист до Президента із викладенням цих фактів. «Ми віримо, що такі факти – це ініціатива провокаторів. В інших областях теж є такі випадки. Я не вірю, що демократична Тернопільщина буде показувати поганий приклад. Саме тому ми вирішили подати саме закритого листа. Ми віримо, що наші дві політичні сили здобудуть у парламенті більшість мандатів і разом працюватимуть задля України та її народу. Адже найбільший ворог для українців – це розчарування. Ми повинні зробити усе, щоб цього не сталося. Я впевнений, що так і буде», – зазначив Андрій Шевченко.