Юлія Тимошенко зустрілася з Хав’єром Соланою

Сьогодні Юлія Тимошенко зустрілася з Генеральним секретарем Ради ЄС, Верховним представником з питань спільної зовнішньої політики та політики безпеки Хав’єром Соланою.

Під час зустрічі обговорювалися два ключових питання: необхідність проведення чесних і прозорих виборів, які мають завершитися швидким формуванням уряду, і необхідність після формування уряду прийняти заходи потрібні для забезпечення стабільності в Україні, що передбачає конституційний процес, внесення змін до конституції. «А сам цей конституційний процес є запорукою неповторення подібної кризи у майбутньому», – сказав Солана.

Пан Солана також заявив, що відразу після виборів він «налаштований на нову зустріч з Юлією Тимошенко як лідером цієї країни, оскільки відносини між Україною та ЄС не стоять на місті».

На його думку, країна має абсолютно добрі перспективи. «Незважаючи на кризи, економіка в цілому продовжує розвиватися», – сказав Солана. Він висловив сподівання, що після закінчення виборів Україна отримає нові можливості.

Генеральний секретар Ради ЄС закликав якомога скоріше після виборів сформувати новий уряд.

В свою чергу Юлія Тимошенко запевнила, що «у випадку, якщо вистачить достатньо голосів для того, щоб створити більшість між демократичними силами, ця більшість буде створена практично за декілька днів після виборів».

Юлія Тимошенко також заявила, що БЮТ зробить усе можливе, щоб вибори 30 вересня відбулися чесно, демократично та прозоро.

На зустрічі також був присутній заступник лідера БЮТ з міжнародних питань Григорій Немиря.