Заява

Тернопільської обласної організації партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»
з приводу вчинення перешкод обласною державною адміністрацією
в проведенні зустрічі лідером БЮТ Юлією Тимошенко в м. Тернополі

31 липня 2007 року Тернопільська обласна організація партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» згідно закону повідомила Тернопільську міську раду про проведення 23 вересня 2007 року на Співочому полі в м.Тернополі зустрічі із лідером БЮТ Юлією Тимошенко та проведення концерту.

Проте Тернопільська міська рада вирішила не надавати дозвіл Блоку Юлії Тимошенко для проведення масового заходу.

А ще в процес втрутилась Тернопільська обласна державна адміністрація. Для перешкоди в проведенні зустрічі із лідером БЮТ керівництво виконавчої гілки влади в Тернопільській області вирішило перенести на 23 вересня проведення фестивалю козацької пісні «Байда». Попередньо фестиваль планувалось провести 27 вересня.

Блок Юлії Тимошенко глибоко шанує українські традиції, погоджується із тим, що фестиваль козацької пісні «Байда» обов’язково потрібно провести, але не в час та не в місці раніше запланованого масового заходу. В м. Тернополі є чимало місць для проведення подібних фестивалів.

Тернопільська обласна організація партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» заявляє, що всіма дозволеними чинним законодавством методами буде відстоювати право проведення зустрічі лідера БЮТ із жителями Тернопільської області 23 вересня 2007 року саме на Співочому полі в місті Тернополі і саме в час, визначений у поданій в Тернопільську міську раду заявці.

14 вересня 2007 року