Інформація

про використання адмінресурсу та службового становища представниками виконавчої влади в Тернопільській області, керівництва Тернопільського національного економічного університету під час проведення передвиборчої агітації на позачергових виборах до Верховної Ради України

В Борщівському районі з районного бюджету виділено 15 000 гривень для проведення фольклорного свята «У Борщівському краї цвітуть вишиванки». Проте чомусь свято було проведено як агітаційний захід виборчого блоку «Наша Україна Народна Самооборона». При проведенні агітаційної роботи голова Борщівської районної ради І.Чепесюк в робочий час використовує службовий автомобіль, водія, який має трудові відносини із Борщівською районною радою, мікроавтобус районного відділу культури. З боку голови Борщівської районної ради та голови Борщівської районної державної адміністрації здійснюється тиск на сільських голів, директорів шкіл, завідуючих будинками культури з метою проведення агітаційної роботи за виборчий блок «Наша Україна Народна Самооборона».

В Кременецькому районі 09 вересня 2007 року службовим мікроавтобусом працівники відділу освіти райдержадміністрації виїжджали на зустріч із лідером виборчого блоку «Наша Україна Народна Самооборона» Ю.Луценком в м.Тернополі.

В Бучацькому районі голова райдержадміністрації Козира І.С., його перший заступник Григоришин В.М., заступник Рій Є.В. в робочий час проводять агітаційні зустрічі із виборцями району.

В Зборівському районі виборчий штаб блоку «Наша Україна Народна Самооборона» знаходиться в районному будинку культури. Використання приміщення здійснюється без договору оренди. Працівники районного будинку культури в робочий час здійснюють агітацію в агітаційних наметах виборчого блоку «Наша Україна Народна Самооборона». Для агітації в селах району використовуються автомобілі районної державної адміністрації.

В Збаразькому районі голова районної державної адміністрації В.О.Гульовський, перебуваючи у відпустці 12 вересня 2007 року викликав сільських голів району. При зустрічі із кожним сільським головою окремо головою РДА здійснювався тиск з метою проведення агітації за блок «Наша Україна Народна Самооборона». Директорів шкіл району керівництво райдержадміністрації заставляє скликати батьківські збори, на яких депутати місцевих рад здійснюють агітацію за виборчий блок «Наша Україна Народна Самооборона».

В Гусятинському районі голова райдержадміністрації В.М.Триснюк та голова районної ради С.П.Турецький, в робочий час проводять агітацію в селах району з використанням службового транспорту.

В Тернопільському районі за вказівкою голови райдержадміністрації виготовлено щоденники для учнів Великобірківської гімназії ім. Степана Балея. На виготовлення щоденника в примусовому порядку в учнів зібрано по 6 гривень. Щоденники роздавались керівництвом райдержадміністрації та районної ради як подарунки.

9 вересня 2007 року деканами факультетів Тернопільського національного економічного університету в примусовій формі було зобов’язано студентів прийти на зустріч із лідерами виборчого блоку «Наша Україна Народна Самооборона», що відбувалась на Театральному майдані в м.Тернополі. Присутність студентів підтверджувалась відмітками в списках. Протягом всієї зустрічі декани факультетів ТНЕУ слідкували за тим, щоб студенти не розходились.