Юлія Тимошенко обіцяє запровадити систему контролю якості продуктів харчування і медикаментів

Після перемоги БЮТ на дострокових виборах в Україні буде запроваджена ефективна система контролю якості продуктів харчування і медикаментів.

Про це Юлія Тимошенко заявила у середу на прес-конференції в Дніпропетровську.

Вона зазначила, що сьогодні така система контролю повністю зруйнована.

«В Україні сьогодні немає лабораторії біоеквівалентності, і ніхто не знає, що ви купуєте в аптеках: крейду чи лікувальну субстанцію. Коли ви купуєте йогурт, люди навіть не знають, які інгредієнти як впливають на здоров’я і забезпечують його тривалий термін зберігання», – сказала вона.

Юлія Тимошенко повідомила, що в кожній країні існує надзвичайно-потужна система контролю всього, що люди споживають.

Лідер БЮТ також розповіла, що провила експеримент з контролю якості води, яка сьогодні продається в Україні, у тому числі під відомими світовими марками.

«Для своєї родини я проконтролювала якість води щодо хімічного складу і які вона має показники. Тому сьогодні зі знанням справи закликаю не пити воду, яка має іноземні марки, тому що насправді нікому невідомо, що під цими світовими марками розливають в Україні. І найчистіша вода, яку ми знайшли – це «Моршинська», – сказала вона.

«Коли ми станемо владою, ми обов’язково встановимо контроль за якістю води», – пообіцяла лідер БЮТ.

Юлія Тимошенко також заявила, що нова влада встановить великі штрафні санкції за хімічні викиди.

За її словами, у Дніпропетровській області склалася майже катастрофічна ситуація з екологією. «Коли ми чесно приватизували «Криворіжсталь» і хотіли 10% спрямувати на екологічні програми у Дніпропетровській області, і зокрема у Криворізькому басейні, – все це зарубали після того, як мене звільнили з уряду», – сказала лідер БЮТ.

Крім того, Юлія Тимошенко вважає, що необхідно відмежувати великі корпорації від влади. Тому що коли великі корпорації одночасно є владою, вони не будуть обмежувати себе ніякими штрафними санкціями і санітарними нормами.