Юлія Тимошенко: Фонд держмайна здає Партії регіонів КГЗКОР

Сьогодні стало відомо, що голова Фонду державного майна, соціалістка Валентина Семенюк разом з Януковичем і його компанією майже безкоштовно здають інвесторам з команди Партії регіонів Криворізький гірничо-збагачувальний комбінат окислених руд, розташований у Кіровоградській області.

Про це Юлія Тимошенко заявила у середу на прес-конференції в Дніпропетровську.

«Потрібно було зробити тільки одне – влаштувати інвестиційний аукціон за прикладом «Криворіжсталі» і щоб у ньому могли взяти участь і Алчевський меткомбінат, який катастрофічного сьогодні затиснутий монополією з постачання залізорудної сировини і та ж «Криворіжсталь», яка обмежена у сировинній базі. Але натомість безкоштовно, без угод, без будь-яких умов таких, які, наприклад, були зазначені в угоді під час приватизації «Криворіжсталі» просто віддається підприємство», – сказала лідер БЮТ.

Юлія Тимошенко зазначила, що навмисно створюється монополія по виробництву залізорудної сировини для того, щоб поставити на коліна всі інші металургійні підприємства.

Лідер БЮТ згадала також про «Дніпроенерго», яке на підставі штучного банкрутства було віддано в руки Ріната Ахметова.

За словами лідера БЮТ, у світі немає збиткових підприємств з виробництва електроенергії, які б збанкрутували, бо це найбільш прибуткова і найбільш ефективна галузь.

«Що з цим усім робити? Я спочатку думала, потрібно бігати і все це з віником підмітати і збирати до купи. А потім набрала повітря в легені і вирішила, що потрібно мужньо витримати 11 днів виборчої кампанії, завершити її, і коли станемо владою – вони все покладуть там, де взяли», – наголосила Юлія Тимошенко.