Приватна зустріч Юлії Тимошенко з баронесою Тетчер. Прес-реліз.

“Зустріч двох Леді «Т»”

Київ. 21.09.07 – Вчора у Лондоні відбулась зустріч лідера української опозиції Юлії Тимошенко з баронесою Маргарет Тетчер. Незважаючи на щільний графік своєї передвиборчої кампанії, Юлія Тимошенко знайшла час для зустрічі із «Залізною Леді», яка з 1979 по 1990 рр. обіймала посаду прем’єр-міністра Великобританії. Маргарет Тетчер відома завдяки успішним реформам в країні та зусиллям, спрямованим на припинення Холодної Війни.

Приватна зустріч двох Леді «Т», під час якої обговорювалися питання проведення дострокових парламентських виборів, запланованих на 30 вересня 2007 року, а також довгострокова програма реформ, спрямованих на досягнення Україною європейських стандартів, відбулась у лондонському готелі Goring Hotel.

Пані Тетчер висловила своє сподівання на те, що вибори в Україні пройдуть на справедливих засадах, та побажала українцям підтримувати дух свободи та демократії, що був характерною ознакою Помаранчевої революції. Вона також висловила своє захоплення всіма досягненнями Юлії Тимошенко та побажала їй успіхів у майбутньому.

“Я сподіваюся на те, що вибори будуть вільні та справедливі, та вкажуть напрямок розвитку демократії у Східній Європі, -“ зазначила Пані Тетчер. “Я бажаю Україні якнайшвидше пройти шляхом змін, а її громадянам стати квітучою демократичною нацією у центрі сучасної Європи. Помаранчева Революція дала надію всім, хто прагне свободи, а її дух, без сумніву, продовжує жити й понині”.

Під час бесіди Юлія Тимошенко наголосила на необхідності проведення економічних, соціальних та правових реформ в Україні. Також лідер БЮТ висловила подяку Пані Тетчер за її внесок у зняття “Залізної завіси” та сприяння європейським країнам у мирному переході до демократії та незалежності.

Юлія Тимошенко зазначила: “Я завжди захоплювалася Маргарет Тетчер та отримувала натхнення від її успіхів у реформуванні власної країни. Завдяки зусиллям Пані Тетчер Велика Британія перетворилася з країни, яка мала серйозні економічні проблеми, у державу Європи, яка має найпотужнішу економіку та один з найвищих рівнів життя у світі. Її модель наслідують та копіюють Тоні Блер, Гордон Браун та навіть новий Президент Франції Ніколя Саркозі.

“Маргарет Тетчер залишалася стійкою у нелегкі часи та долала супротив, коли інші вважали за краще залишатися осторонь. Маргарет Тетчер допомогла написати нову сторінку в історії нашої держави, і тому ми залишаємося навіки вдячними їй за мужність”

Пані Тетчер висловила Пані Тимошенко свої найщиріші побажання та презентувала примірник своїх мемуарів з автографом. “Юлії Тимошенко, яка віддано боролася за свободу. Із захопленням, Маргарет Тетчер”, написала Пані Тетчер.

«Напередодні виборів жінка-лідер – це дуже добра новина. Вони працюють надзвичайно ефективно та спілкуються дійсно відкрито з усіма людьми», – сказала Пані Тетчер наприкінці зустрічі.

На зустрічі також були присутніми радник з міжнародних питань Юлії Тимошенко, заступник голови блоку БЮТ Григорій Немиря, а також Його Честь Лорд Гамілтон Епсомський (Арчі Гамілтон), який обіймав ряд важливих посад в уряді Пані Тетчер, зокрема пост міністра оборони.

За подальшою інформацією та фотографіями прохання звертатися до:

Наталіїї Лисової
Прес-секретар БЮТ по роботі із закордонними ЗМІ