З нагоди 135-річчя з дня народження Соломії Крушельницької БЮТ видав фотоальбом, де зібрані рідкісні фотографії співачки

Сьогодні виповнилося 135 років з дня народження Соломії Крушельницької.

«Це видатка співчачка, велика Українка, яку обожнювали та приклонялися у всьому світі», – сказала Юлія Тимошенко у Тернополі.

Блок Юлії Тимошенко видав фотоальбом, де зібрані рідкісні фотографії співачки.

Примірник фотоальбому Блок передав до будинку-музею Соломії Крушельницької, що знаходиться у селі Біла Тернопільської області.

«Соломія Крушельницька… її ім\’я стало нашою славою і національною гордістю. Її пісні дивовижної глибини і сили, натхненні великою любов\’ю до Батьківщини, вірою у духовну велич людини», – написала у передмові до фотоальбому Юлія Тимошенко.

«Коли Соломія Крушельницька виходила на сцену, зал завмирав. Наче загіпнозований, ловив кожен її подих, жест, голос, жив життям її героїнь», – йдеться у передмові.

Юлія Тимошенко зазначила, що «Соломія Крушельницька могутнім талантом прославила свій рідний край, землю, яка її породила, великий український народ, який є спадкоємцем її геніальної творчості».

«В час, коли наша політична сила починає виликомаштабне відновлення соціальних прав українських громадян, маю приємність представити вам цей чудовий фотоальбом – ще одне свідчення великої уваги до вшанування пам\’яті славетних імен діячів культури, турботи про розквіт духовних сил народу України», – підсумувала лідер БЮТ.