Звернення голови Тернопільської обласної ради Михайла Миколенка з нагоди виборів до Верховної Ради України

Шановні краяни! Дорога громадо Тернопільщини! Через декілька днів завершиться виборча кампанія і кожному із нас доведеться здійснити важливий крок – обрати тих людей, ту політичну силу, яка надалі вестиме українське суспільство.

Дорогі земляки!

Саме від нас з вами, від нашого вибору  у цей день  залежатиме, куди торуватиме Україна – до демократичного, заможного життя, чи назад у тоталітарне, залежне від інших держав, загрузле у корупції та злочинах суспільство, в якому благоденствуватимуть лише олігархічні родини та пригодовані ними чиновники.

В умовах демократичного суспільства, в якому відповідальність за спільне добро несе цілий народ, вибори є дуже важливим чинником, коли кожен не лише реалізує своє право вибирати провідників, а й  складає власний план майбутнього, підкреслює надану йому Господом гідність і свободу.

Незворотною видавалась перемога демократії у 2005 році та на парламентських виборах 2006 року. На жаль, з певних причин і в силу різних обставин цього не сталось. Водночас результати діяльності влади викликають серйозне занепокоєння: не дотримується задекларована прозорість влади; посадовці не відповідають проголошеній формулі „порядність-патріотизм-професійність”; відсутня  у керівників держави цілісна концепція стратегічного розвитку українського суспільства.

Тому, шановні краяни, боротьба не лише за демократію, а й за Україну не закінчилась. Від нас вимагається й далі докладати усіх зусиль, щоб Україна стала справді сучасною демократичною державою. Тому сьогодні наше християнське сумління кличе кожного не бути байдужим, а з усією відповідальністю поставитись  до свого вибору. А, здійснивши його, зберігаючи спокій і толерантність, не допустити ні в якому разі фальсифікацій, не піддаватись ні адміністративному, ні будь-якому іншому тиску.

Шановні жителі Тернопільського краю!

Впевнений, що ми знову покажемо патріотизм та відданість рідній державі й усі підтвердимо наш демократичний вибір.  Ми оберемо шлях справедливості, шлях єднання, який поведе до процвітання українського народу. Адже місія українського народу – відбудувати суспільство вищої моралі, де гармонійно поєднуватимуться особиста свобода, захищеність та достаток.

Голова Тернопільської обласної ради                      Михайло Миколенко