Бжезинський: Широка коаліція породить депресію в народу

Член правління вашингтонського Центру стратегічних та міжнародних досліджень Збігнєв Бжезинський під час своєї доповіді на конференції “Україна на шляху до зрілої державності”, яка відбувалася в американській столиці, прокоментував ситуацію в Україні після дострокових виборів.

Бжезинський зауважив, що на плечах політичних лідерів України лежить сьогодні історична відповідальність за націю. За словами Збігнєва Бжезинського, широка коаліція, про яку дискутують в Україні, є недопустимою, оскільки це, породжує політичний цинізм, депресію серед громадян. Це знову розділить еліту і народ, створить нестабільність у державі. Люди побачать, що члени політичної еліти укладають якісь таємні угоди, і ніхто не знає хто відповідальний за ситуацію у державі, і хто ухвалює рішення, вважає експерт.

Бжезинський також приділив особливу увагу Юлії Тимошенко. За його словами, вона зуміла вкотре продемонструвала, що є справжнім політичним лідером. Аналітик назвав Юлію Тимошенко зіркою, що сходить на політичному небосхилі України, але успіх якої залежить від того, наскільки далекозору, зважену та відповідальну політику вона буде проводити.