Заставний підписав рішення про виділення ТОВ «Ровекс» земельної ділянки площею майже 9 гектарів

У вівторок, 30 жовтня Тернопільський міський голова підписав рішення Тернопільської міської ради від 18 жовтня 2007 року «Про погодження місця розташування та надання дозволу на складання проекту відведення земельної ділянки площею до 9,0 га під будівництво торгово-громадського комплексу та групи багатоквартирних будинків з критими стоянками і приміщеннями громадського призначення за адресою вул. Київська-Генерала Тарнавського ТОВ «Ровекс».

Міський голова не скористався наданим законом йому правом накласти вето на дане рішення. Не переконали його ні рішення Господарського суду Тернопільської області, ні численні факти незаконності прийнятого рішення, ні твердження прокуратури міста Тернополя. Окрім того рішення підписане без наявності акту вибору земельної ділянки.

Таким чином відкрилась дорога співвласникам товариства «Ровекс» до свого мегазбагачення в найкоротші строки. Створення нових робочих місць та нові надходження до бюджету стали черговою приманкою.

Якби ж Тернопільська міська рада діяла згідно свого попереднього рішення «Про надання земельних ділянок на конкурентних засадах» та провела б аукціон, міський бюджет зміг би отримати близько півсотні мільйонів гривень. При цьому на вказаній земельній ділянці можна було б побудувати певну кількість закладів та установ та утворити не меншу кількість робочих місць.