Щепановський далі самозахоплює землю

Прокуратурою Тернопільської області спільно із спеціалістами органів державного контролю проведено перевірку правомірності надання земельних ділянок для житлового будівництва Байковецькою сільською радою (с.Байківці Тернопільського району).

З\’ясовано, що за результатами розгляду звернення приватного підприємця Щепановського З. В.(м. Тернопіль) комісія, склад якої затверджено розпорядження голови Тернопільської районної державної адміністрації від 25 лютого 2004 року № 109, відповідно до вимог Порядку вибору земельних ділянок для розміщення об\’єктів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31 березня 2004 року № 427, склала акт вибору земельної ділянки для будівництва багатоквартирних житлових будинків. Рішенням сесії Байковецької сільської ради від 7 липня 2004 року № 165 вказаний акт погоджено.

Однак, перевіркою правомірності будівництва блокованих секційних житлових будинків виявлено, що приватний підприємець Щепановський З. В. всупереч вимог ст.124—126 Земельного кодексу України, без одержання документу, який посвідчує право на земельну ділянку, використовує 1,2 га. земель резерву вказаної ради.

У зв\’язку з наведеним, спеціалістами управління організації інспекторської діяльності Тернопільського обласного головного управління земельних ресурсів зазначений приватний підприємець притягнутий до адміністративної відповідальності за ст.53-1 Кодексу України про адміністративну відповідальність (далі — КупАП). Окрім того, через невиконання припису державного інспектора щодо усунення порушень земельного законодавства на Щепановського З. В. накладено адміністративне стягнення за ст.188-5 КУпАП.

Спільно із спеціалістами державного архітектурно-будівельного контролю з\’ясовано, що Щепановський З.В., всупереч вимог ст. 24 Закону України «Про планування та забудову територій», проводить будівництво
житлових будинків без одержання відповідного дозволу. За допущення
самовільного будівництва вказаного суб\’єкта підприємницької діяльності
інспекцією притягнуто до адміністративної відповідальності та внесено припис
щодо припинення робіт. Окрім того, за допущені порушення підприємця
Щепановського З. В. органом ліцензування — обласною державною адміністрацією, винесено попередження, що не суперечить вимогам Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності».