Прес-реліз

В понеділок, 10 грудня 2007 року, відбулась прес-конференція голів районних та Тернопільської міської партійних організацій Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина».

Причиною скликання прес-конференції стали постійні наклепницькі публікації в місцевих та республіканських засобах масової інформації, які не є продуктом журналістської діяльності, а подаються виключно у вигляді рекламних матеріалів.

Правоохоронні органи вже провели свою перевірку наведених в публікаціях припущень щодо можливих зловживань голови Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Василя Деревляного. Проте, як виявилось, жодне із звинувачень не підтвердилось.

Втручання в роботу партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» вже має довгу історію. Певні особи, яким робота «Батьківщини» перешкоджає втілювати в життя свої злочинні наміри неодноразово пробували розвалити партію зсередини. На центральному рівні яскравими прикладами цього стала діяльність М.Бродського та зрада низки депутатів в парламенті п’ятого скликання.

На місцях спроби розвалу партійних організацій також відбувались. Ця хвиля не оминула і Тернопільщину. В свій час у ВО «Батьківщина» пробували вступити Я.Демидась, О.Лайпа та Ю.Олійник. Вони переслідували лише одну меркантильну мету — стати депутатами від Блоку Юлії Тимошенко. В свій час ці люди активно підтримували БЮТ у газеті «Не здамось!». Але відмова керівництво партії у включенні їх в списики кандидатів вилилась в постійні брехливі матеріали в газеті «Нова ера» (редактор Ю.Олійник), які продовжувались всю виборчу кампанію.

Головний редактор «Нової Тернопільської газети» також прагнув стати депутатом від Блоку Юлії Тимошенко. Він також отримав аргументовану відмову.

Провокаторами стали і 8 депутатів міської ради, частина з яких (С.Тарашевський, Ю.Смакоуз, І.Білик, С.Корнійчук), які не є і ніколи не були членами партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина». Вказаним особам, перед спробою втрутитись в роботу обласної організації ВО «Батьківщина», спершу потрібно навести лад в лавах своєї партії. Так, офіційною позицією керівництва Української соціал-демократичної партії є виключення з партії голови Тернопільської обласної організації УСДП Миколи Більчука та позбавлення його мандата депутата Тернопільської обласної ради.

Голови районних організацій ВО «Батьківщина» вважають, що брехливі розмови про існування конфліктів всередині партійної організації є нічим іншим, як відверненням уваги громадськості та жителів всієї області від буденних проблем. А саме, в той час, коли всі активно обговорюють неіснуючі суперечки в «Батьківщина», в області відбувається масовий дерибан землі та комунального майна.

Так, Тернопільська міська рада, користуючись затримкою в проведенні з’їзду Блоку Юлії Тимошенко та позбавлення мандатів 8 депутатів міської ради, на останню сесію винесла всі земельні питання, які ніколи не отримали б підтримки серед більшості депутатів. Основні дієві особи (Василь Лило, Сергій Тарашевський і компанія) залишаються незмінними.

Проблема землі є не лише в місті Тернополі. Практично в кожному районі області до розбазарювання землі причетні посадові особи органів місцевого самоврядування та виконавчої влади.

Голови районних організацій ВО «Батьківщина» навели ряд конкретних прикладів дерибану землі в області.

На прес-конференції приділено увагу і так-званому конфлікту в Теребовлянській районній партійній організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина». Так з’ясовано, що депутатів Теребовлянської районної ради, обраних від Блоку Юлії Тимошенко було навмисне введено в оману, а від імені декількох із них заяви про вихід з фракції писали інші особи.

Ситуація в Тернопільській обласній організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», численному корпусі депутатів місцевих рад, обраних від Блоку Юлії Тимошенко була, є і залишається надалі стабільною і непорушною. Жодна брехня чи наклепи не вплинуть на належне виконання партійною організацією та депутатами програмних засад партії, передвиборчих програм та доручень громадян.

Голови районних партійних організацій одноголосно заявили, що Тернопільська обласна організація партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» залишається цілісною командою однодумців незважаючи на будь-які наклепи із сторони осіб, що не мають жодного відношення до нашої партійної організації.