Юлія Тимошенко: Опозиції буде надано надзвичайно сильні права для контролю за владою

Опозиції на базі закону про опозицію, закону про спеціальні слідчі комісії та закону про рахункову палату буде надано надзвичайно сильні права для контролю за владою.

Про це Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила у вівторок після зустрічі з лідером Партії регіонів Віктором Януковичем, наголосивши при цьому, що ця зустріч відбулася для того, щоб припинити „штучне, руйнуюче суспільство” протистояння між владою та опозицією.

„Як би не мінялася місцями влада і опозиція, люди, які працюють у владі, будуть боятися зробити жодну антиконституційну та протизаконну дію. Я, як керівник уряду, зроблю все, щоб за той період, коли наша команда перебуває у владі, опозиція набула нові права та почала ними користуватися”, – сказала вона.

Прем’єр-міністр зазначила, що співпраця з Партією регіонів можлива виключно як з опозицією. „Задля цього владна команда готова піти на всі поступки, щоб опозиція відчувала себе корисною та контролювала владу”, – наголосила вона.

Юлія Тимошенко також пообіцяла, що якщо в наслідок контролю опозиції за владою будуть виявлені високопосадовці, які порушують закон та займаються корупцією, вона особисто, як голова уряду, буде наполягати на притягненні таких людей до відповідальності.

„Я вважаю, що кращого контролера для влади ніж опозиція немає”, – сказала вона.

Також Юлія Тимошенко наголосила, що має бути „мир і спокій у владі та конструктивна співпраця між Президентом, Прем’єр-міністром, Урядом та Секретаріатом Президента”.

„Ми припиняємо будь-які протистояння у владі. Я заради наведення порядку буду робити все, щоб цю співпрацю ніхто не зміг зруйнувати”, – наголосила вона.

Прем’єр-міністр зазначила, що вона готова працювати з будь-якою людиною, призначеною Президентом України.

Також Юлія Тимошенко повідомила, що були скасовані всі судові позови екс-уряду до Президента України.