Суд розпочав розгляд позову Василя Деревляного

Перше судове засідання по наклепницьких публікаціях на керівника Тернопільської обласної організації «Батьківщина» Василя Деревляного, які розповсюджував у ЗМІ області Сергій Тарашевський відбулося у п’ятницю, 28 грудня.

Погодитись із позовними вимогами Василя Деревляного, який вимагає спростування всіх брехливих публікацій у пресі,  адвокат відповідача Сергія Тарашевського звісно відмовився і розгляд справи за спільною згодою двох сторін суддя призначила на 23 січня 2008 року.

В свою чергу адвокат Тарашевського попросив запросити свідків, в особі депутатів Тернопільської міської ради, так-званих «побратимів» самого відповідача, а саме: Ігоря Побера, Івана Білика, Андрія Лазара, Юрія Смакоуза, Сергія Андрейчина. За словами адвоката відповідача, всі ці люди були свідками, коли,  ніби-то,  Василь Деревляний вимагав хабаря у Сергія Тарашевського, хоча прокуратура міста вже спростувала факт хабарництва у цій ситуації.