Микола Томенко завітав з офіційною заявою та записом Українських мелодій

З офіційною заявою від керівництва Блоку Юлії Тимошенко по ситуації, яка сталася всередині Тернопільської обласної організації «Батьківщина» 11 січня 2007 року Тернопільщину відвідав народний депутат України, заступник керівника фракції «Блок Юлії Тимошенко» у Верховній Раді України Микола Томенко. Пан Микола провів прес-конференцію для представників регіональних засобів масової інформації. А також виступив на Тернопільському державному телебаченні.

Після перевірки, яку проводили як правоохоронні органи, так і Центральна контрольно-ревізійна комісія партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» пан Микола виголосив заяву від усього партійного керівництва.

—    Жоден компетентний орган в діях голови обласної організації ВО «Батьківщина», народного депутата України Василя Деревляного порушень не виявив, тому все керівництво нашого блоку переконане, що Василь Тимофійович діє адекватно, — заявив Микола Томенко. — А ті депутати, котрі прийшли до нашого блоку за рекомендаціями в основному з інших партій УСДП чи ПРП та не витримали випробувань землею і грошима будуть обов’язково виключені з рядів нашого блоку. А новопрохідців включатимемо з детальнішим ознайомленням та вивченням цих людей.

Про дату виключення ще рано говорити, продовжив пан Томенко, адже зараз найголовнішими є невідкладні питання по реалізації бюджету України та програм на 2008 рік. Зате, зазначив народний депутат, на найближчому фракційному засіданні буде підніматися питання про виключення з Політради блоку Григорія Омельченка. Як відомо саме пан Омельченко підтримав команду Сергія Тарашевського, як їх звикли уже називати місцеві ЗМІ, і сам пропагував наклепницьку і недостовірну інформацію на Василя Деревляного.

Микола Томенко зачитав результати перевірки основним контрольно-ревізійним органом партії. ЦКРК партії також не знайшла зловживань в діях Деревляного В.Т. і визнала, що матеріали, які публікувались в регіональних та місцевих засобах масової інформації щодо нібито його зловживань носять наклепницький характер і їх метою є усунення Деревляного В.Т. з посади голови обласної партійної організації та намагання підписантів безконтрольно привласнити землі, що належать громаді міста Тернополя. Центральна контрольно-ревізійна комісія вважає, що народний депутат Омельченко Г.О. перевищив повноваження члена Політради партії та діє всупереч рішенням Політичної ради ВО «Батьківщина», Ради Блоку Юлії Тимошенко.

На даний момент варто зазначити, що прокуратура міста Тернополя в своїх листах від 26 листопада та 25 грудня 2007 року повідомила, що «за результатами проведеної перевірки з приводу нібито вимагання Деревляним В.Т. від Тарашевського С.О. хабаря в сумі 2 000 000 доларів США за підтримку фракцією БЮТ проекту рішення про погодження місця розташування та надання дозволу ТзОВ «Ровекс» на складання проекту відведення земельної ділянки площею до 9,0 га під будівництво торгово-громадського комплексу та групи багатоквартирних будинків з критими стоянками для автомобілів і приміщення громадського призначення за адресою м. Тернопіль, вул. Київська-Генерала Тарнавського прийнято рішення про відмову в порушенні кримінальної справи на підставі п.2 ст.6 КПК України».

Офіційною позицією керівництва блоку зазначив Микола Томенко, є та, що головою Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Василем Деревляним проводиться належна і достатня робота щодо виконання статутних та програмних засад партії, особливо в частині продажу та надання в оренду землі виключно на конкурентних засадах.

Під час прес-конференції Микола Томенко також розповів про плани і найближчі проекти БЮТу у Верховній Раді України.

—    Зокрема найважливішим зараз завданням є реалізувати бюджет країни на 2008 рік, успішно втілити в життя програму про видачу вкладів ощадбанками, зменшити відсоток інфляції, яку уряд Януковича підвищив до рекордних 17%, — коментував пан Томенко. — Також, як відомо цей рік президент назвав роком всиновлення, тобто необхідно створити доскональну програму, згідно якої українська сім’я могла б всиновити дитину з дитячих будинків, будинків сиротинців.

Наприкінці свого виступу Микола Томенко привітав присутніх журналістів з зимовими святами і подарував кожному диск «Головні пісні та мелодії України».

—    Фонд «Справедлива країна», ініціатором якого я є спільно з Національною телерадіокомпанією випустили диск, який отримає кожна школа та будинок Культури України. — розповів пан Микола. — Від сьогодні і протягом найближчих двох тижнів цей диск буде розповсюджений на Тернопіллі. На диску записи головних пісень та мелодій України – Гімну України, молитви за Україну, козацьких маршів та інших пісень, які звучатимуть під час проведення різноманітних свят.

Розповсюдити диск візьметься керівник Тернопільської обласної організації «Батьківщина» Василь Деревляний, який пообіцяв, що скоро кожна районна та сільська школи області матимуть примірник головних пісень України.